Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa, Uşak ve Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa, Uşak ve Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa'da, Vali Erdoğan Bektaş'ın makamında tebrikleri kabulünün ardından etkinlikler Hükümet Konağı önünde devam etti.

Vali Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, tören alanındakilerin bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Bektaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Manisa CBÜ Cimnastik Grubu ile Şehitler Ortaokulu öğrencilerinin gösterisinin yanı sıra öğrenciler şiirler okudu.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Manisa milletvekilleri de katıldı.

Uşak

Uşak Valisi Ahmet Okur, etkinlikler kapsamında makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende, Vali Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Okur, cumhuriyetin, Türk milletine en uygun yönetim şekli olduğunu belirterek, "Kurtuluş mücadelesini veren birlik ve beraberlik duygusu bugün de aynı güç ve kararlılıkla sürmektedir" dedi.

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisinin ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.

Aydın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aydın'da da coşkuyla kutlandı.

Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından İstasyon Meydanı'nda devam eden törende Vali Ayyıldız, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Murat Kırkaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Ayyıldız, cumhuriyetin kuruluşunu kutlamanın milli bir vazife olduğunu ifade etti. Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Türk tarihinde bayram yapmaya değer nice zaferler vardır. Bu en büyük bayramımızda, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımlarla gurur duyuyoruz. Cumhuriyet, ulusumuzu çağdaş dünyaya tanıtan inkılapların da başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet; çalışmak, yükselmek, milli birlik ve beraberlik ruhu demektir. Bu vesileyle Atamızı, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz."

Konuşmanın ardından şiirler okundu, spor müsabakaları ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

29 Ekim Aydın Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

title