Haberler

CHP Foça İlçe Teşkilatı, Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Örgütü tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma yemeği, 700 kadar partilinin katılımı ile Liman restoranda yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Örgütü tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma yemeği, 700 kadar partilinin katılımı ile Liman restoranda yapıldı.

Yemeğe CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliği ile tanınan oyuncu Göksal Kaya ve çok sayıda partili katıldı.

"AKP'NİN MASKESİNİ İNDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Sunuculuğunu Derya Çağlan'ın yaptığı gecenin açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu. Kılıçdaroğlu mesajında, "AKP iktidarında yandaşları dışında kalan vatandaşlarımızın sıkıntıları giderek artmış, yargı baskı altına alınarak korku imparatorluğu yaratılmış, insanın adalete inancının kalmadığı hukuksuzluğun, yolsuzluğun, yoksulluğun çok büyük boyutlara ulaştığı içerde ve dışarıda saygınlığı kalamamış bir ülke yaratılmıştır. Gerçekten zor günler yaşıyoruz. Birilerinin gönüllü taşeronluğunu yapan AKP iktidarına teslim olmayacağız. Biz bu ülkenin adalet, özgürlük, demokrasi isteyen insanları olarak teslim olmayacağız. CHP olarak bizi AKP iktidarının maskesini indirmek bu ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak düzeni kurmak için yola çıktık. Hedefimiz iktidar hep birlikte partimizi iktidara getireceğiz. Çünkü ülkemizi ve insanımızı AKP'nin yarattığı tahribattan, yolsuzluktan ve hukuksuzluktan kurtarmanın başka bir yolu yoktur" dedi.

YEREL SEÇİM STARTI

Yemek öncesi açılış konuşması için kürsüye çıkan CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, parti içinde birlik ve beraberliğin önemine değindi ve makamların gelip geçici olduğunu söyledi. 'Bugün itibarı ile yerel seçimlerin startını veriyoruz' diyen Başkan Mert, şöyle konuştu:

"Elimizdeki değerleri kaybetmeyelim, birbirimize karşı hoş görülü olalım, küslükler dargınlıkları bir kenara bırakalım, kişisel hırslarımıza yenik düşmeyelim, ben değil biz duygusu içersinde hareket edelim. 25 yıldır Foça yerel iktidarında olan partimizi bir kez daha el birliği ile iktidara taşıyacağımıza olan inancım tamdır."

CHP İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN: "BEN DE FOÇALIYIM"

Konuşmasında Karşıyakalı olduğunu, ancak 15 yıldır Foça'ya sık sık gelip gittiğini bu nedenle de kendisini Foçalı olarak gördüğünü anlatan CHP İzmir İl başkanı Ali Engin, "Foça kendisini demokrasiyle özdeşleştirmiş, demokrasinin en güzel işlediği ilçelerimizden biridir" dedi. Türkiye'de her geçen gün CHP'ye olan ihtiyacın daha da belirdiğini ifade eden Engin,"Ülkenin içinde bulunduğu durum gereği CHP'liyim diyen herkese çok önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor, bu bilinçle hareket etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz"

diyerek partililerine birliktelik çağrısı yaptı.

MERHUM MİDİLLİ UNUTULMADI

Konuşmaların ardından

kısa bir süre önce yaşamını yitiren Foça Eski Belediye Başkanı, Hayırsever Merhum Reha Midilli için hazırlanan onur plaketi CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert tarafından merhum Midilli'nin yeğeni Haydar Çelebi'ye takdim edildi. Foça'ya sağlık ocağı, huzur evi ve sayısız okul kazandıran dayısı merhum Reha Midilli adına onur plaketini kabul eden Çelebi, teşekkür konuşması yapmak üzere çıktığı kürsüde gözyaşlarına hakim olamadı. CHP İlçe Başkanı Mert, "Bu bizim onsuz ilk yemeğimiz. CHP Foça İlçe Örgütü olarak partimizin duayeni Sayın Midilli'yi yakın zamanda kaybetmenin burukluğunu yaşıyoruz. Değerli büyüğümüzü bir kez daha rahmetle anıyorum" diyerek Midilli ailesinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Foça'ya olan hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

ONUR KONUĞU

Atatürk'e benzerliğiyle bilinen sinema sanatçısı Göksel Kaya, davetli olarak katıldığı CHP yemeğinde yoğun ilgi gördü. Atatürk kıyafetleri ile yemeğe katılan gecenin sürpriz konuğu Göksel Kaya'yı görenler, "insan insana bu kadar benzermiş" diyerek, şaşkınlıklarını gizleyemedi. CHP İzmir Milletvekilleri ile aynı masada oturan Göksal Kaya, geceye katılanlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Şölen havasında geçen gecede partililer, canlı müzik eşliğinde eğlendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title