Haberler

CHP'den 'Kadınların Gözleri Mor, Yürekleri Kor Olmasın' Projesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Türkiye'de kadınlara yönelik şiddete karşı başlatmış oldukları 'Gözleri Mor, Yürekleri Kor Olmasın' projesi kapsamında Antalya'nın Ermenek Mahallesi'nde kadınlarla buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Türkiye'de kadınlara yönelik şiddete karşı başlatmış oldukları 'Gözleri Mor, Yürekleri Kor Olmasın' projesi kapsamında Antalya'nın Ermenek Mahallesi'nde kadınlarla buluştu.

Ermenek Kültür Çadırında düzenlenen etkinliğe CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Büyükşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Nazlı Küçüksarı, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlkay Keser ve Ermenekli kadınlar katıldı. Proje hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Haydar Altun CHP Parti okulunun 14-16 Eylül 2012 tarihlerinde üç gün süreyle Antalya'da gerçekleştirdiği eğitime katılan partililerin 4 kişilik kurucu ekip olarak hazırladıkları sosyal projelerini uygulamak için seminer gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu projeyle şiddete maruz kalan ailelere psikolojik, hukuki ve ekonomik yöndek destek çıkacaklarını belirten Altun. "Bu son derece küçük projemizin şiddetin çözümü olmayacağının bilincine varılmasına, farkındalığın artırılmasına, şiddetin yerine diyalogun, sevgi ve hoşgörünün alınmasına küçük de olsa katkıda bulunması halinde kendimizi mutlu sayacağız. Bu projeyle seminer sonunda şiddete maruz kaldığını düşünen ve kendilerine destek olunmasını isteyen, yardım talebinde bulunan aileye şiddetin kaynağına göre psikolojik, hukuki ve ekonomik yönden destek verilecektir. 50 aileye destek amaçlanmıştır" dedi.

Şiddetin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Altun, "Sadece Muratpaşa ilçesi içerisinde şiddete maruz kalarak sığınma ve korunma talebinde bulunan kadın sayısı bin 500 kişi, onları koruyacak polis sayısının ise 750" diye konuştu. Bunların sadece kayıtlara geçen sayılar olduğunu kaydeden Altun,

"Bir de hakkını arayamayan, hayatını kaybetmek pahasına da olsa yaşadığı şiddeti kimseyle paylaşamayanları düşünmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığını söyleyen seminerin moderatörü Serap Yılmaz ise son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde 1400 artış olduğunu belirterek, "Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100'e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınların çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadının biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebi ile polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seminer müzakerelerle devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Ermenek Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title