Haberler

Bilecik'te Ytong Tesislerinin Temeli Atıldı

Bilecik'e Bağlı Bayırköy Beldesinde, Günören Köyü Yol Ayrımına Kurulacak Olan Ytong Tesisinin Temeli Törenle Atıldı.

Bilecik'e bağlı Bayırköy beldesinde, Günören köyü yol ayrımına kurulacak olan ytong tesisinin temeli törenle atıldı.

Törene Vali Musa Çolak, Türk Alman Ytong şirketlerinin ortakları, yöneticileri, Vali Yardımcısı Osman Ateş, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bayırköy Belediye başkanı Rakin Çakır ve çok sayıda protokol heyeti katıldı. Yıllık 880 bin metreküp üretim yapacak tesis 30 bin metrekarelik alana kurulacak. Dünyanın en büyük ytong yatırım tesisi tam kapasiteyle çalıştığında 100 milyon YTL'nin üzerinde ciro yapacak. Tesis, kaliteli yapılaşma ve enerji tasarrufu açısından Türkiye'ye ve Bilecik'e önemli katkılar sağlayacak.

Törendeki ilk konuşmayı Türk Ytong Yönetin Kurulu Başkanı Bülent Demiren, "Bundan 44 yıl önce İstanbul Pendik'te maden sahamızda kurmuş olduğumuz tesislerde Alman lisansı ve ortaklığı ve 50 bin m3 üretim kapasite ile bugünkü seviyeye ulaştık. Pendik tesislerinden sonra Tekirdağ Saray, Antalya Yeniköy, Gaziantep'te Başpınar sahalarında kurularak faaiyete geçen tesislerimizde bugün ülkemizdeki ytong kapasitesi 1 milyon 200 bin m3'e ulaşmıştır. Malzemeyi üretmek açısından Türkiye 21. sırada, kapasite bakımından dördüncü sıradadır. Bilecik'in Bayırköy mevkiinde dünyanın en büyük ytong tesisini kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ytong Genel Müdürü Nabi Öztürk ise, "Bu tesis yer altı serveti olan kuvarsit madenini işleyerek ülke ve yöre halkının hizmetine sunacak. Bayırköy'ün ve civarının ekonomik yapısına büyük canlılık getirecek. Üretilecek çağdaş yapı malzemesi ytong ile binlerce çağdaş niteliklere sahip sağlıklı konutlar yapılarak, halkımızın hizmetine sunulacaktır " diye konuştu.

Vali Musa Musa Çolak ise, "Bilecik son çeyrek yüzyılda hızlı sanayi alanı içersine girmiştir. Bilecik ili gelişmişlik arasında 18. sıraya yerleşerek cazibe merkezi haline gelmiştir. Hızlı sanayinin temelinde mermer, seramik, hammadde kaynakları yatıyor. Ytongun hammaddesi de buradadır. Bilecik ihracata yönelik sanayi yatırımlar için önemli üretim merkezi ve sanayiciler için ilgi odağı merkezidir. İlimizde sanayi tesisi sayısı 150 civarında ve 22 bin civarında insan çalışıyor. Bilecik'te 3. organize sanayi bölgesi kurulması çalışmaları devam ediyor. Sanayicilerimizi Bilecik'e bekliyoruz" dedi.

(YB-MŞ)

09.05.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title