Haberler

Antalya'da Unutulan Yöre Ezgileri Hayat Buluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel bir marka etkinliğe dönüştürdüğü ‘Gelenekten Geleceğe Yöremizin Halk Sanatçıları’ konseri büyük coşkuya sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel bir marka etkinliğe dönüştürdüğü 'Gelenekten Geleceğe Yöremizin Halk Sanatçıları' konseri büyük coşkuya sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Müzesi'nin düzenlediği "Gelenekten Geleceğe Yöremizin Halk Sanatçıları" etkinliği "Yayladan Sahile Uzanan Yerel Seslerimiz" konseri ile Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda Antalyalılarla buluştu. Unutulmaya yüz tutmuş yöre ezgilerini müzikseverlerle buluşturan halk sanatçıları, kimi zaman coşturdu kimi zamansa hüzünlendirdi. Sanat yönetmenliğini Emre Dayıoğlu yaptığı konser büyük beğeni topladı. Konseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanlarından Bekir Kumbul da izledi.

TÜRKÜLER HAYAT BULDU

Türkülerinde yöre güzelliklerini barındıran, Yörük kültüründen izler taşıyan sanatçılara ilgi yoğun oldu. Darbukasıyla Ayşe Aydınlık, sipsisiyle Mehmet Ali Kayabaş, dizinde çaldığı kemanıyla Mehmet Nazlı ve kabak kemanesiyle Şakir Güler, unutulmaya yüz tutmuş türkülere hayat verdi. Kimi zaman Antalyalıların sahneye kadar gelerek eşlik ettiği konser sonrası sanatçılara çiçek takdim edildi.

MARKA OLDU

Kent Müzesi'nde görev yapan Halk Bilimci-Araştırmacı Himmet Cansız, "Biz bu etkinliği Kent Müzemizin konferans salonunda birkaç kişi ile başlattık. Büyüdü kitleselleşti ve bugün Antalya'nın geleneksel bir marka etkinliği oldu. Salonlara sığmıyoruz. Gelecek, geçmişini bilerek, birlikte yürüyenlerindir. Biz de böyle yapacağız, geçmişimizle yürek yüreğe yürüyeceğiz. Bu yürüyüşümüzde bize ve halkın sanatçılarına destek olan Büyükşehir

Belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title