Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA'da belediyeler 25 Ekim Perşembe günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Foto: Osman Aydın, arazinin fotosu

===

Kurbanda kurala uymayana 3 ceza

ANTALYA'da belediyeler 25 Ekim Perşembe günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Belirlenen alan dışında satış yapan ya da kurban kesenleri üç ayrı kanuna birden muhalefetten ceza bekliyor. Kurallara uymayanlara Kabahatler Kanunu, Hayvanları Koruma Kanunu ve Çevre Kanuna Muhalefet'ten 813 ile 2 bin 37 lira arasında değişen oranda ceza verilecek.

Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı'nda belediyeler 16 ayrı noktada kurban satış ve kesim noktası belirledi. Buna göre Muratpaşa'da Kızılarık Mahallesi'nde Örnek Fırını arkası, Çarşamba Pazarı, Dedeman Pazarı, Güzeloba Pazarı, Kızıltoprak Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi karşısı, Güzeloluk Mahallesi 9 Eylül Caddesi, Ermenek Mahallesi Ülkü Seyfi Kandemir ilköğretim Okulu yanı ve Bayındır Mahallesi Salı Pazarı kurban satış yeri olarak saptandı.

Muratpaşa'da Çarşamba, Konuksever, Güzeloba, Yenigün, Dedeman, Kızıltoprak ve Portakal Çiçeği katlı kapalı pazar yerinde kurban kesimi yapılabilecek. Konyaaltı'nda Arapsuyu Kuşkavağı Mahallesinde 6 cadde ve 556'ncı sokak kesişimi, Siteler Mahallesi'nde Akdeniz Üniversitesi'nin batı çıkışı, Liman Mahallesi'nde Boğaçayı Caddesi ve Çakırlar'da belediye ekmek fırını arkası kurban satış yeri olarak belirlendi. Konyaaltı'nda Pınarbaşı, Liman, Siteler ve Altınkum kapalı pazar yerleri ise kurban kesim alanı olarak ilan edildi.

Kepez'de, Varsak Menderes Mahallesi Mezbaha yanındaki alan, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nün güneyindeki boş alan, Çankaya Mahallesi Barış Manço Bulvarı'ndaki Atakent Sitesi'nin yanında ve Varsak Trafosu'nun batısındaki alanda kurbanlık satışı yapılabilecek. İlçede, Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı, Yenidoğan Mahallesi kapalı pazar yeri, Varsak Karşıyaka kapalı pazarı, Teomanpaşa kapalı Cuma pazarı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nün güneyi kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

Belirlenen yerler dışında, park, cadde, sokak, meydan gibi halka açık, çevre ve hijyen şartları yeterli olmayan yerlerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında ise çifte cezalı işlem yapılacak. Usulsüz kurban kesenlere Kabahatler Kanunu, Hayvanları Koruma Kanunu ve Çevre Kanuna muhalefetten 813 ile 2 bin 37 lira arasında değişen oranda ceza verilecek.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kurban yerleri

===

Bayramlık tatlılar

KURBAN Bayramı nedeniyle tatlı bir telaşın yaşandığı Antalya'da bu telaşa pastaneler de ortak oldu. Bayram ziyaretine gelen misafirlere ikram etmek için tatlı, çikolata ve şeker satışlarının başladığı turistik kentte her cebe uygun ürün bulmak mümkün. Kentin önde gelen pastaneleri vitrinlerini bayramlık şeker ve çikolatalarla süslerken camlarına da 'Bayramlık tepsi siparişi alınır' afişlerini astı.

Pastaneler kadar semt pazarlarında da şeker satışları başladı. 'Her keseye uygun bayram tatlısı ve şekerleri' sloganıyla yola çıkan pastaneler ve semt pazarı esnafı, tüketicinin ağız tadı için her türlü ayrıntıya dikkat ediyor. Birçok işletme kredi kartına taksit imkanı sağlıyor. Tatlıların dışında renkleriyle görenleri cezbeden şekerler de vitrindeki yerlerini almış durumda. Halk pazarları ve mahalle arasındaki esnafın sattığı şekerlerin fiyatları ise 5 ila 20 TL arasında.

5 YILDIZLI SEÇENEKLER

Baklava, şöbiyet, kadayıf ve yaş pastalar, en çok istenilen tatlı çeşitleri arasında yer aldı. Bayrama özel fiyat tarifeleriyle dikkat çeken pastaneler, tepsi siparişlerinin yanında kiloluk siparişlere de müşterilerine hitap ediyor. Kurban Bayramında misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen Antalyalılar, tatlı ve yaş pasta siparişlerini günler öncesinden veriyor. Siparişleri yetiştirmek için 24 saat çalışan pastahanelere beş yıldızlı otellerin patisseriaları da katıldı.

HER CEBE UYGUN ŞEKERLER

Bayram tatlısı ve çikolataya ilginin yoğun olduğunu belirten Antalya Divan Pastanesi sorumlusu Gülendam Ertan, tatlı, draje ve çikolata satışlarında gözle görülür artış olduğunu söyledi. Tepsi tatlı siparişlerini toplamaya başlayan Özlem Pastanesi sahibi Tarkan Okumuşoğlu, siparişlere yetişmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Nur Pastanesi Dedeman Şubesi ise sütlü tatlılarda bayram kampanyası düzenledi. Tüm sütlü tatlılar bayram süresince 2.5 TL'den satışa çıkacak.

LÜKS ÇİKOLATALAR 98 İLE 140 TL ARASI

Bayramların vazgeçilmezi arasında yerini alan çikolataların fiyatları ise 98 ile 140 TL arasında değişiyor. İşletmeciler bayram öncesi hareketlilikten memnun olduklarını söylüyor. Orta gelirli vatandaşın cebine uygun birçok çeşit şekerin bulunduğu halk pazarlarında ise yoğunluk yaşanıyor. İsteyenler tek tip, isteyenler ise karışık şekerler alıyor. Rengarenk ambalajları içinde gözlere hitap eden şekerler, bayramda misafirlere ikram edileceği zamanı bekliyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tatlı fotoları

--- KUTU ---

NUR PASTANESİ DEDEMAN ŞUBESİ

Cevizli Baklava: 18 TL

Fıstıklı Baklava: 26 TL

Kuşgözü: 20 TL

Fıstıklı Şöbiyet: 22 TL

Sarı Burma: 20 TL

Fıstıklı Prenses: 22 TL

Ev Tipi Cevizli Baklava: 20 TL

Sütlü tatlılar: 2,5 TL

Drajeler: 50 ila 65 TL arası

Çikolata (Melodi, Elit, Pelit): 50 ila 85 TL

DİVAN TALYA PATİSSERİA

Fıstıklı tatlılar: 33 TL

Cevizli tatlılar: 25 TL

Yeni Pralin çikolata 90 gr: 23 TL

Yeni Pralin çikolata 210 gr: 44 TL

Yeni Pralin çikolata 490 gr 85 TL

Yeni Pralin çikolata 680 gr: 110 TL

Napolitan Divan 100 gr: 19 TL

Napolitan Divan 250 gr: 29 TL

Napolitan Divan 500 gr: 55 TL

Napolitan Divan 750 gr: 78 TL

Napolitan Divan 1 kg: 98 KL

ÖZLEM PASTANESİ

Cevizli Baklava: 25 TL

Özel Ev Baklavası: 27 TL

Fıstıklı Baklava: 34 TL

Fıstıklı Şöbiyet: 34 TL

Sarıburma: 27 TL

Fıstık Sarması: 45 TL

Fıstıklı Kadayıf: 28 TL

Cevizli Kadayıf: 22 TL

Şekarpare: 18 TL

HALK PAZARI

Portakallı Draje: 7 TL

Fıstıklı çikolata: 15 TL

Fındıklı çikolata: 12 TL

Karışık şeker: 10 ila 15 TL arası

===

Saklıkent erken kar bekliyor

GEÇEN yıl kasım ayında sezon hazırlıklarına başlayan Saklıkent Kayak Merkezi, ilk kar yağışını beklemeye başladı. Kasım ayının ilk haftası kar yağışı bekleyen merkez yönetimi, sezonu erken açmak istiyor. Antalya kent merkezinden 1900 metre yükseklikte, 47 kilometre uzaklıkta olan Saklıkent'te sezonun erken başlayıp geç bitmesi, kayak severleri sevindiriyor. Kayak tutkunları, 1 saatlik yolculuğun ardından zirveye ulaşıyor ve kayağın keyfini çıkartıyor.

Havaların kasım ayı itibariyle değişeceğini umduğunu söyleyen Saklıkent Ski Resort Otel yöneticisi Engin Pehlivan, "Geçen yıl kasım ayında zirvede 30 santim kar vardı. Sıkıştırma işleminin ardından çok kısa sürede kayak sezonunu açtık. Erken başlayan sezon geç bitiyor. Zirvede kayak ne kadar uzun yapılırsa bizler için o kadar iyi. Antalyalı kayak tutkunlarını başka kayak merkezlerine göndermek istemiyoruz" diye konuştu.

İlk düşen karın sıkıştırılması ve kayak pist zemininin hazırlanması için gerekli olan dozer ve sıkıştırıcıların hazır bekletiği zirvede kar yağar yağmaz hummalı bir çalışma yapılacak. Türkiye'nin ender kayak pistlerinden birine sahip olan Saklıkent'te 750 ile 3 bin metre arasında farklı zorluk derecelerine sahip pistler yer alıyor. Saklıkent'i diğer kayak merkezlerinden ayıran özelliği ise amatör ve profesyonel pistlerinde kayak yapmaya müsait olması.

SAKLIKENT TATİLCİ BEKLİYOR

Saklıkent Kayak Merkezi'nde 477 dağ evi bulunuyor. Merkezde hizmet veren Saklıkent Ski Resort adlı butik otelde şömine restoran & bar, sıcak şarap, kahve ve çay içmek mümkün. Aynı zamanda teleski ile çıkılabilen Panorama Cafe'de tatilcilere eşsiz manzara sunuluyor. Kayak merkezinde zirveye ulaşımı sağlayan biri 750, diğeri 850 metre uzunluğunda iki teleski hizmet veriyor. Zirveye çıkan tatilciler ister günlük ziyaret, isterlerse otelde konaklayarak günlerce kalabiliyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Saklıkent'ten fotolar.

===

GÜNLÜ

Karain'de şenlik var

TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilerek dünya sivil havacılığına yön veren 100'e yakın ülke temsilcisinin bir araya geldiği 106'ncı FAI Genel Konferansı kapsamında THK Antalya Şubesi, Karain Havaalanı'nda yarın (pazar) düzenlenecek havacılık gösterisine hazırlanıyor. Balon, mikrolayt, motorlu yamaç paraşütü, R/C model uçak akrobasi gösteri uçuşları, paraşüt, artistik wingsuit atlayışları, T-67 uçuşu ve CL-125 amfibik yangın söndürme uçağı gösterilerinin gerçekleştirileceği gökyüzü şenlikleri, gün içinde devam edecek.

Konferansa katılan ülke temsilcilerinin de izleyeceği gösteriler, saat 14.00'de başlayacak. Havacılık tutkunu Antalyalıların da katılacağı gösteriler, gün içerisinde sırayla yapılacak. Adrenalin ve eğlencenin zirveye çıkacağı gökyüzü şenliklerinde mini yarışlar da yapılacak. THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, gösterilerin gökyüzü tutkunlarını bir araya getireceğini belirtti. Özellikle model uçak ve R/C model uçak akrobasi gösterilerinin büyük beğeni göreceğini belirten Yüceliş, "THK olarak sivil havacılığın bir adam daha ileriye gitmesi için gece gündüz çalışacağız" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Model uçak gösterilerinden fotolar.

===

1 ayda 16 ev soydu

ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde bulunan Hüsnü Karakaş, Güneş, Sütçüler, Göksu ve Beşkonaklar mahallerinde son 1 ay içerisinde 16 evden hırsızlık olayına karışan 17 yaşındaki B.Ç. polis tarafından yakalandı. Polis son 1 ayda gecekondu evlerin çatılarında bulunan kiremitleri çıkarıp girdiği yerlerden hırsızlık yapan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

3 kişilik özel ekip, yetenek gerektiği ve tehlikeli olduğu için tercih edilmeyen çatıdan hırsızlık olaylarıyla ilgili yaptığı araştırmada, 5 mahallede 35 hırsızlık olayı tespit etti. Polis evlerden ikisinde B.Ç.'nin parmak izine, birinde ise ayakkabı izine rastladı.

18 suçtan kaydı bulunan B.Ç.'nin kimliğini tespit eden polis, önceki gece Güneş Mahallesi'nde şüpheliyi kovalamaca sonucu yakaladı. Hırsızlık yaptığı evleri gösteren B.Ç., yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüpheli sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: B.Ç.'nin fotosu

===

Sanat okulu gibi kreş

GÜZEL sanatlar konseptiyle Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiği İlkçizgi Güzel Sanatlar Kreşi'nde, ilklere imza atılıyor. Çocuk gelişimine yeni bir bakış açısı kazandırılan kreşte, tüm gün sanat dersleri yapılıyor. Çocukların gelişimine paralel ve yaşına uygun sanat eğitimlerinin verildiği kreşte, 0-6 yaş grubu minik öğrenciler, akşam olunca da mutlu bir şekilde evlerine dönüyor.

Resim, seramik heykel, müzik, piyano, bale, tiyatro, halk dansları gibi sanat derslerinin yanında, satranç, basketbol, cimnastik ve yüzme eğitimi de alan minikler, gelecek için de ümit vaat ediyor. Geleceğin sanatçıları çocuklar, kreşin dış cephe duvarlarını üç boyutlu seramik çalışmasıyla süsledi, iç mekan için de dekoratif süs eşyaları ve duvar panoları üretti.

Kreşin kurucularından Naime Yıldız, "Kreşimizdeki amaç, zekayı doğru zamanda doğru uyarılarla daha geniş, daha kapsamlı görüş ve beceri alanı kazandırmak. Bir çocuk 2 yaşına kadar vücudunun tamamıyla ritmik hareketler yapabilir, kelime haznesi ölçüsünde şarkılara katılabilir. 5 yaştan itibaren de kas ve beyin koordinasyonu mükemmelliğine ulaşır. Çok keyifli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Minikler müzik çalışması yaparken, seramik çalışmalar ve cimnastik çalışmasından

20 EKİM CUMARTESİ SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 22/32 (AÇIK)

BURDUR : 09/26 (AZ BULUTLU)

ISPARTA : 07/26 (AZ BULUTLU)

ALANYA : 21/31 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 19/30 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 07/23 (AZ BULUTLU)

MANAVGAT : 19/32 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 16/30 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 12/27 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 08/23 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 04/24 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 17/31 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.41 07.03 12.49 15.52 18.24 19.38

AFYONKARAHİSAR: 05.42 07.05 12.50 15.51 18.22 19.39

BURDUR : 05.43 07.05 12.51 15.53 18.24 19.40

ISPARTA : 05.42 07.04 12.50 15.52 18.23 19.39

ALANYA : 05.36 06.58 12.44 15.47 18.19 19.33

KEMER : 05.42 07.04 12.50 15.53 18.25 19.39

KUMLUCA : 05.43 07.05 12.51 15.54 18.26 19.40

FETHİYE : 05.48 07.09 12.55 15.58 18.29 19.44

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ASPENDOS 15 Nolu Sağlık Ocağı yanı 244 06 98

CENGİZ Ahatlı Sağlık Ocağı karş. 227 38 18

DUYGU Özgürlük Mah. 2666 Sk. 345 11 87

GÖKÖZ 1 Nolu Sağlık Ocağı altı 321 68 06

HAYAT Kuzeyyaka Mah. Yeşilırmak Cad. 325 04 55

KIRMIZI Tekelioğlu Cad. No: 20/1 324 32 25

OLGAN Güvenlik Mah. 261 Sk. No: 13/6 335 43 86

ONUR İsmet Gökşen Cad. 1488 Sk. 2/1 316 04 93

UYAR Altınkum Mah. 460 Sk. 228 94 44

AFYONKARAHİSAR

--------------

DİLEK Karaman Mah. 24. Sk. No: 15/A 213 87 58

FUAR Fuar Hast. karş. 213 15 25

NURAY Yeni Devlet Hastanesi karş. 229 49 48

ISPARTA

-------

BİZİM Y.Çarşamba Pazarı E Blok No: 19 223 16 11

TÜZÜN Kaymakkapı Meydanı Belediye İşhanı 218 77 30

BURDUR

------

ŞÜKRAN Şehit Teğmen Halil Demirörs Cad. No: 18/B 233 49 95

ALANYA

------

HAYAT Ş.Hane Mah. Eczacılar Cad. 28/C 513 48 14

SEVİNDİ Hayate Hanım Cad. No: 7 513 21 57

KEMER

-----

BATU Yeni Cumhuriyet Meydanı karşısı 814 51 67

MANAVGAT

--------

BİLİM A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 17 21

CİHAN Hastane Cad. 742 77 99

FETHİYE

-------

AKARCA Akarca Mah. 613 45 58

GÜMÜŞ Turizm Okulu karşısı 614 47 85 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Cevizli Antalya Yerel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

title