Haberler

AK Parti Milletvekili Dr. Yavilioğlu Açıklaması

Erzurum'un acil ihtiyacı olan Adli Tıp Kurum Başkanlığına Bina Yapımı için gerekli olan arsa tahsisi ve ardından 2014 yılı yatırım programına alınma çalışmalarını takip ederek şehre kazandırılması için gayret sarf eden Erzurum Milletvekili Dr.

Erzurum'un acil ihtiyacı olan Adli Tıp Kurum Başkanlığına Bina Yapımı için gerekli olan arsa tahsisi ve ardından 2014 yılı yatırım programına alınma çalışmalarını takip ederek şehre kazandırılması için gayret sarf eden Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Yavilioğlu, binası olmadığı için daha önce Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi hizmet binası içerisinde bulunan Erzurum Adli Tıp Grup Başkanlığının Atatürk Üniversitesi ile TOKİ arasında yapılan protokol nedeniyle, hastane binası TOKİ'ye devredildiğini, bu nedenle zaten yetersiz ve küçük olan adli tıp grup binası boşaltılmasının istendiğini ve bu sebeple boşaltılmaya başlandığını anlatarak, "Erzurum Atatürk Üniversitesi ile yapılan görüşmeler neticesinde; Muratpaşa Mahallesi 10 pafta, 223 ada, 152 parselde (Bilkent Lisesi yanı) kayıtlı taşınmazın 15.000 metrekarelik kısmının Erzurum Adli Tıp Grup Başkanlığı hizmet binası yaptırılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsisi sağlanmıştır. " dedi

Adalet Bakanlığı'nın 29.08.2013 tarihli; Bakanlık Olurları ile 2014 yılı yatırım programına alınmasının kararlaştırıldığını ifade eden Erzurum Ak Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, "Binanın tamamlanmasına müteakip gerek Sağlık Bakanlığı ve gerekse Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile gerekli görüşmeler yapılacak, uzman personel ve teçhizat eksikliklerinin tamamlanması içinde gerekli çalışmalar başlatılacaktır. İlimizde Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın olmaması nedeniyle şüpheli ölümlerin birçoğu otopsi işlemleri için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı'na götürülüp bu konu ile alakalı çalışmalar bu ilde gerçekleştiriliyor. Bu durumda zaten yasta olan cenaze sahibini içinden çıkılmaz bu duruma sürüklemekte ve acılarını artırmaktadır. İlimizin acil ihtiyacı olan Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binasının arsa tahsisi için desteklerini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'e ve emeği geçen bürokrat arkadaşlara teşekkür ederim." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Cengiz Yavilioğlu Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title