Haberler

Afet Eğitim Merkezine Uzmanlardan Tam Not

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete geçirilen Afet Simülasyon Eğitim Merkezi’ni gezdi.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete geçirilen Afet Simülasyon Eğitim Merkezi'ni gezdi. Oda 2. Başkanı Seda Yüzgül Erdemir ile Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi Müdürü Sinan Can Öziçer'in de katıldığı ziyarette, merkezde verilen eğitimler anlatılarak, kullanılan cihazlar tanıtıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde hizmete giren simülasyon tırı, Deprem Anı Evi ve Deprem Merkezi'ni de gezen jeofizik mühendisleri, "İzmir deprem kuşağında bir kent. Depreme hazırlık için tüm kurumların hazırlıklı olması gerekir. Karşıyaka Belediyesi'nde yapılanlar gerçekten örnek alınmalı. Özellikle çocukların afete karşı bilinçlenmesini sağlayan Simülasyon Merkezi çok etkileyici bir uygulama. Belediye Başkanı Cevat Durak ve ekibini kutluyoruz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Afet Koordinatörü Ömer Karaca tesisleri gezdirirken, geleceğe yönelik hazırlanan projeleri de anlattı. Afet Simülasyon Eğitim Merkezi'nde 1 ay içinde bin kişiye eğitim verildiğini belirten Karaca, ayrıca Afet Kurtarma Ekibi çalışmaları ile sokaktan alınıp arama kurtarma eğitimi ile sertifika alan Rüzgar isimli köpeğin başarılarını aktardı.

Eğitimin her kademede yoğun bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirten jeofizik mühendisleri ortak çalışmalar yürütebileceklerini kaydederek, "Bilgi ve birikimlerimiz ile her zaman destekçiniz olacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Bornova İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title