Haberler

Küçük günlük seçimlerimizin önemi

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
28.04.2021 04:34

Yaşamınızda bir değişim başlatmak istiyorsanız, hayatınızı daha farklı hale getirme düşünceniz varsa, her gün yaptığınız küçük seçimlere bir göz atıp onları farklılaştırabilirsiniz. Uzun zamandır ertelediğiniz şeyleri yönetmenin bir yöntemi olarak da kullanılabilir. Elde edeceğiniz küçük başarılar özgüveninizi artırarak kendinize şefkatle yaklaşmanızı sağlar.

Uzun zamandır basketbol oynamaya başlamayı planlıyordum, sürekli ertelemelerden sonra arabaya bir basketbol topu koydum ve onu her gördüğümde yapmak istediğim şeyi hatırladım, bu şekilde bir gün kendimi biraz zorlayarak da olsa başladım. İngilizcenizi geliştirmek için bir şeyler okumak istiyorsanız veya genel olarak okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız evin içine bol miktarda kitap yerleştirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Uzun süredir yapmak isteyip ertelediğim şeylerden bir tanesi de kablo TV'yi iptal ettirmekti, izlemediğim bir şeye para ödüyordum. Bunu da eşime söyledim, o bana belli aralıklarla hatırlattı ve bir gün bunu da yaptım. Dolayısı ile yapmak istediğiniz şey her ne ise hayatınızda yer alan bir kişiden bunu size hatırlatmasını rica edebilirsiniz.

Akşam yemeğinden sonra bir yürüyüşe çıkmak, gofret yerine bir meyve yemek, sabah bir saat erken kalkıp kendinize zaman ayırmak, telefonu açıp uzun zamandır aramak istediğiniz kişiyi aramak, dışarı çıktığınızda taze çiçek alıp vazoya yerleştirmek, TV izlemek yerine sevdiğiniz bir kitabı okumak, çocuklarınızla yarım saat keyifli zaman geçirmek, bu ve benzeri küçük şeyler hem yaşam kaliteniz üzerinde olumlu etki yapar, hem de kendinizi daha çok sevmeye başlarsınız.

Yaşamınızı değiştirmek istiyorsanız küçük adımlarla başlayın, sonuçlar gelmeye başladıkça daha büyük adımları atmak için de hazır olacaksınız.

Sevgi ile kalın.

title