Haberler

Favori İspanya

Eren Karadaş

Eren Karadaş

21.06.2024 10:58

2024 Avrupa Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. B grubunda ilk maçlarını kazanan İspanya ile İtalya dün akşam karşı karşıya geldi ve İspanya baştan sonra üstün oynayarak sayısız gol pozisyonu kaçırmasına rağmen karşılaşmadan 1-0'lık üstünlükle ayrılarak puanını 6'ya yükseltti ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Turnuvanın ilk maçında Hırvatistan karşısında çok rahat bir oyun sergileyen ve sahada 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılan İspanya dün akşam da İtalya karşısında ortaya koyduğu oyunla turnuvanın henüz ikinci karşılaşmaları tamamlanmadan net bir şekilde turnuvanın en büyük favorisi konumuna geldi diyebilirim. İtalya ise turnuvanın ilk maçında Arnavutluk'la karşı karşıya gelmiş karşılaşanın henüz 1. dakikasında geriye düşmesine rağmen ilk yarıda bulduğu 2 golle sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. İtalyanlar, Arnavutluk karşısında zorlansalar da umut vermişlerdi.

İspanya'nın, İtalya önünde bu kadar üstün bir oyun ortaya koyacağını düşünmemiştim. İtalya'nın katı bir savunma yapacağını maçın genelde orta alanda kısır geçeceğini düşünürken İspanya, İtalya'nın bu planını adeta yıkarak hücum futbolu ortaya koydu ve karşılaşma boyunca üstün bir oyun sergiledi sayısız gol pozisyonuna gidiler. Bir zamanlar orta sahasında Busquest, Iniesta ve Xavi'i bulunduran bir daha böyle bir orta saha üçlüsü kurulmaz dediğimiz İspanyollarda dün akşam Pedri, Rodri ve Ruiz öyle bir üçlü olmuşlar ki eski Xavi'li, Iniesta'lı, Busquest'li günleri aratmadılar. Sahada basmadık yer bırakmayan bu üçlü İtalyanlara topu göstermediler.

İleri uçta Moratta, Williams ve Yamal üçlüsü önemli oyuncular ancak bu kadar organize takımın sonuca daha çabuk gitmeleri gerekiyor. İspanyol taraftarların bu oyunculardan Torres ve Villa beklentisi var bu beklenti çok yakın zamanda karşılayacağını düşünmüyorum. Nico Williams rakip savunmayı perişan ediyor ama son vuruşlarında biraz daha etkili olması gerekiyor. Yamal ise henüz 17 yaşında olmasına rağmen yaşından büyük oynuyor zamanla bölgesinin vazgeçilmez oyuncusu olacaktır ama biraz daha da tecrübelenmesi gerekiyor.

İspanya'yı turnuvanın favorisi olarak görürken, İtalya'da gruptaki oynayacağın son Hırvatistan karşılaşmasını kazanarak bildiğimiz klasik İtalya olarak turnuvada yoluna gidebildiği yere kadar gidecektir.

title