Haberler

Montella Ne Düşünüyor?

Eren Karadaş

Eren Karadaş

24.06.2024 09:49

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'na Gürcistan'ı 3-1 yenerek harika bir başlangıç yapan Milli takımımız F grubu ikinci karşılaşmasında grubun favorisi Portekiz'e 3-0'lık net bir skorla yenildi. Farklı mağlubiyetten çok Vincenzo Montella'nın saha çıkardı 11, yapmış olduğu değişiklikler, hiçbir oyun planının olmayışı ve en önemlisi Arda Güler'i 70 dakika yedek kulübesinde oturtması konuşuldu tartışıldı.

Gürcistan karşında ki 11'i bozan Mert'in sakatlığı nedeniyle kalede Manchester'da iki maç oynamamış Altay Bayındır'a forma şansı veren, yine kendi takımlarında düzenli bir şekilde forma giymeyen Zeki ve Yunus'u böylesine önemli bir maçta 11'de sahaya süren, Arda Güler gibi olağan üstü yeteneğe sahip pırlanta gibi bir çocuğu sakatlığını bahane ederek 70 dakika kenarda oturan Montella ne düşündü, ne yapmak istedi sanırım kendisi ve Hamit Altıntop hariç kimse anlamadı.

Maç günü İspanya'nın en önemli gazetelerinden biri olan Marca gazetesi tam sayfa Arda ve Ronaldo'yu manşetinde haber yapmış. Türkiye, Portekiz karşılaşmasının yanı sıra şuanda Dünya'nın en iyi iki futbolcusundan biri olan Ronaldo ve Arda'nın kapışması olarak okuyucularına sunmuşken. İtalyan hoca ve Milli takım sorumlusu Hamit Altıntop genç yeteneği neden kenarda oturtturdu büyük bir soru işareti.

Bana kalırsa maçtan bir gün önce Montella ve Hamit Altıntop kafa kafaya vermiş ve Portekiz'e zaten kaybederiz bizim için önemli olan Çekya maçı biz ona bakalım gibi bir düşünceye bürünmüşler ki böylesine saçma bir 11 ve oyun planı olmadan sahaya çıktılar.

Türkiye gruptaki son karşılaşmasına diğer gruptaki karşılaşmalar tamamlandıktan sonra çıkacak. İkinci olup muhtemelen rakibimiz Fransa olacağına en iyi üçüncüler arasına girip Fransa'yla karşılaşmak yerine bir nebze daha kolay bir rakip seçme şansımız olacak. Umarım bizim bu düşündüğümüzü Milli takım sorumlumuz ve teknik direktörümüz de düşünecek kabiliyettedirler.

title