Haberler

Gastronomi sektörüne giriş

Ayşegül Binici

Ayşegül Binici

Gastronomi Yazarı Medya Uzmanı
27.03.2023 10:10

Türk mutfak kültürü ve yemeklerinin tam ve eksiksiz araştırılması, yöresel mutfakların bütün boyutlarıyla ele alınıp belgelenmesine bağlıdır.

Büyükşehirlerdeki gelişme ve modernleşme kentlerin geleneksel kültür dokusunu etkilemiş ve hızlı bir değişim ve bozulmaya yüz tutmuştur.

Uzun yıllardır yöresel yemeklerimiz ile ilgili gayretim bu bozulan hatta kaybolan lezzetleri tekrar gün yüzüne çıkarmak ve atalarımızın mirası niteliğindeki yöresel lezzetlerimizi kayıt altına almak oldu.

Gastronomi sektörüne giriş

Son günlerde peşpeşe yaşadığımız doğal felâketler önemli ölçüde gastronomi sektörünü vurdu. Hatta öyle ki bu illerimiz gastronomi sektörünün en önemli yüzdesini oluşturmakta.

Bir çok yerel üretici madden ve mânen zarar gördü. İşte tam da bugünlerde hiç vakit kaybetmeden bu bölgelere destek olmak bizlerin en önemli görevi olmalı.

Gastronomi sektörüne giriş

Sizleri ilk selamladığım bu yazım ile birlikte bundan böyle ülkemizin il il yöresel lezzetlerini tanıyıp, emek verilen yemek reçetelerine müdahale etmeden sizlere orijinal haliyle anlatmak istiyorum.

O zamana dek hoşçakalın, sevgiyle kalın.

title