Haberler

2 polisin, linçten kurtardıkları Ceren'in katilinin kaçmasını yaralı halde engellediği ortaya çıktı

Güncelleme:

Ülkeyi sarsan balerin Ceren Özdemir cinayetinde bir detay daha ortaya çıktı. Polisler, linçten kurtarmak için hızla polis aracına soktukları katil tarafından bıçaklandı. Yaralı polisler, kaçmaya çalışan zanlıyı engelledi.

Ordu'da, balerin Ceren Özdemir'i (20) bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'un (35), kendisini sokak ortasında linçten kurtarıp, gözaltına alan 2 polisi kelepçe takılmadan, hızla bindirildiği polis aracında bıçakladığı ortaya çıktı. Arduç'un kaçmasını yaralı halde engelleyen polislerin, Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

CEREN'İ APARTMANIN GİRİŞİNDE BIÇAKLADI

Olay, 3 Aralık Salı günü saat 19.30 sıralarında, Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, ders verdiği bale kursundan çıkıp, geldiği evinin önünde, ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Özdemir de pencereye çıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıçaklandı.

ABLASI CEREN'İ KANLAR İÇİNDE BULDU

Kalbine ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, yere yığıldı. Çığlıklar üzerine evden çıkan abla, Ceren'i kanlar içinde buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri ağır yaralı Ceren'i, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıçaklandığı belirlenen Ceren hemen ameliyata alındı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KATİL ZANLISI SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Cinayetin ardından Ordu Emniyet Müdürlüğü saldırganı yakalamak için harekete geçerek özel ekip kurdu. Ceren'in, bale dersi verdiği kurstan eve kadar olan 2,5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği belirlendi. Polis, güzergahtaki ve olay yerindeki güvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını mercek altına aldı. Görüntülerden Ceren'in evine yürüdüğü sırada gri renkte ve kapüşonlu mont giyen saldırgan tarafından takip edildiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonunda görüntüdeki kişinin, 12 suçtan sabıkası bulunan ve 1 Aralık günü cezaevinden firar eden uyuşturucu bağımlısı Özgür Arduç olduğu belirlendi.

YARALI POLİSLER, KAÇMASINA ENGEL OLMUŞ

Polis, izini sürdüğü katil zanlısı Özgür Arduç'u 4 Aralık'ta, esnafın ihbarıyla otogar yakınlarında, Altınordu ilçesi Yenimahalle'de yakaladı. Tanınmamak için siyah mont giyen Arduç'u polis ekipleri yakaladı. Bu sırada çevredekiler, büyük tepki gösterdikleri katil zanlısını linç etmeye kalkıştı. Öfkeli kalabalığa güçlükle engel olan polisler, kelepçe takmayarak, üzeri aranmadan, katil zanlısını hızla ekip otosuna bindirdi.

POLİSLERİ ANİDEN BIÇAKLADI

Arduç'un, yakalandığı noktadan uzaklaştırılıp, emniyete götürüldüğü sırada, bir anda belinden çıkardığı bıçakla yanında ve ön koltukta oturan 2 polis memurunu yaraladığı ortaya çıktı. Polislerin yaralı halde hemen müdahale edip, Arduç'un kaçmasına engel olduğu öğrenildi. Takviye ekiplerin gelmesiyle Özgür Arduç'un, aynı aracın kafesli olan bagaj kısmına koyularak emniyete götürüldüğü belirtildi. Bu anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı 2 polisin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CEZAEVİNDE İSYANA KALKIŞTI

Öte yandan Özgür Arduç'un, 9 Mart ve 5 Nisan 2005 tarihlerinde askerlikten firar ettiği, 2005 yılının Mayıs ayında ise askeri cezaevinde isyana kalkıştığı, askerliğe elverişli olup olmadığının belirlenmesi için Sarıkamış Askeri Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde tedaviye alındığı ortaya çıktı.

'ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİL' RAPORU VERİLMİŞ

Arduç'un, o yıllardaki ruhsal durum muayenesi sonucu antisosyal kişilik bozukluğu bulunduğu ve askerliğe elverişli olmadığı yönünde rapor verilip, terhis edildiği öğrenildi. Özgür Arduç hakkında, uzman hekimlerce hazırlanan raporda, "Mizacı kızgın ve sosyabilitesi güven telkin etmiyor. Çocukluğundan beri otoriteyle problemlerinin olduğu, impulsivite (düşünmeden harekete geçme), saldırganlık, askerliğin gereklerini yerine getirmediği, suç işlemeye meyilli olduğu anlaşılmaktadır" denildiği ortaya çıktı.

ORDU'DAN VAN'A SEVK EDİLDİ

Emniyette Ceren Özdemir'i öldürdüğünü itiraf eden ve cinayetten 2 gün önce açık cezaevinden firar ettiği ortaya çıkan Özgür Arduç, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, Ordu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ceren Özdemir Ordu Haberler

500

Yorumlar (19)

MRHN:

Asin sunu. Böyle insanlar yasamamali

40
0
yanıtYanıtla
nora:

asmak kurtuluşu olur bence en ağır şekilde işkence edilmeli

yanıt4
yanıt0
Evo20:

Bu ülkede adalet namına hiç bir şey yok! Eğer adalet olsaydı bu caniye hapishane dedikleri bedavadan yatacak yer ve yemek verilen yere değil idam sehpasına giderdi ve leşi de hayvanlara yem olsun diye ormana atılırdı canlı dünyaya bir faydası olmadı bari leşinin dünyaya bir faydası olsun!

24
1
yanıtYanıtla
yuh:

madem kısas yapmıyorsunuz ona yakın ceza verin bari ömür boyu zorlu işlerde çalıştırın eskiden kürek mahkumları varmış misal tarihte. ama siz napıyorsunuz besleyip kuvvetlendirip kilo aldırıp sokağa salıyorsunuz. akıl var mantık var hiçbirini yapamıyorsanız bari cinayet işleyenleri ömürboyu içerde tutun yuh

21
1
yanıtYanıtla
ALİ AGA:

Ne diye kurtarıyorsunuz bırakın cezasını millet versin

19
0
yanıtYanıtla
........:

Polisleri de bicaklamis , o arbedede oduruverselermis.

19
0
yanıtYanıtla
yurdum insanı:

Tam seri katilmiş. . .

9
0
yanıtYanıtla
SİVASLI İBOCAN:

Polisin araçta bıçaklandığı an , caninin işini bitirmesi gerekirdi. . . Sonuç, SAVUNMADA olan SON DURUM olurdu. . .

8
0
yanıtYanıtla
DAYI AMA ANKARADA DEĞİL:

İdam yok annadık bari verin halkın eline nasıl olsa polisleride yaralamış hiç kimse size bir şey diyemezdi halkda idamı uygulama vazifesini yapardı buna verilecek ekmekde suyada yazık şimdi........

7
0
yanıtYanıtla
FIRTINA 61:

İnsanlığa tehdit, ülkeye zarar. . . Bu ve bunun gibilerin nefes alması zarar. Şimdi birileri çıkar yok insan hakları, yok her canlının yaşam hakkı vardır gibi saçma sapan lakırtılarla kafamızı ağırtır. Bu adam artık yaşayan bir ölü. Bir an evvel gebersin gitsin cehenneme. . .

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title