Haberler

Vali Erkmen'den Hüzünlü Veda

Denizli Valiliğine Atanan Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen İçin Veda Yemeği Düzenlendi.

Denizli Valiliğine atanan Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen için veda yemeği düzenlendi.

5 yılı aşkın süredir Zonguldak'ta Valilik yapan Yavuz Erkmen'in Denizli'ye atanmasının ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Polis Evi'nde Vali Erkmen için veda yemeği düzenledi. Polis Evi'nde verilen yemeğe Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve eşleri katıldı. Vali Erkmen yaptığı veda konuşmasında, kendisinin kimseyle en ufak bir problem olmadığını, tamamen kendi rızasının da alınarak tayinin yapıldığını belirtti. Erkmen, tayini ile ilgili ilginç değerlendirmelerde bulunarak, kendisinin rızası da alınarak tayinin yapıldığını kaydetti. Devletin sıcak yüzü olmaya çalıştıklarını belirten Vali Erkmen, "Buradan giderken kendi memleketimden gider gibi hissediyorum. Burada herkesten, en küçükten en büyüğüne kadar hep sevgi saygı gördük. Bunun için teşekkürlerimi sunuyorum. Biz devletin sıcak yüzü olmaya çalıştık. Vatandaşa kapımız açık oldu. Her zaman güler yüzle karşılayıp sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Bu felsefenin arkasında korkuya dayalı bir sevgi değil, saygıya dayalı severek bir saygı olsun istedik. Eğer biz bunu bırakabildiysek ne mutlu bize. İnsan memuriyet süresince bulunduğu yerde görev yapacaktır. Ama oradan ayrıldığı zaman da yine yüzünün akıyla geldiğinde herkese selam verebilmeli, oturup çayını içebilmeli. Arkadan bir 'Allah razı olsun' denirse bu hepsinden önemlidir. İşte bunu yapmaya çalıştık" dedi.

Tayininde kendi rızasının da alındığını belirten Erkmen, kimseyle en ufak bir problemi olmadığını kaydetti. Erkmen, "Ben burada herkese çok teşekkür ediyorum. Kimsenin aklına da en ufak bir şey gelmesin. Tamamen gönül rızasıyla, çok olağan bir gidiş olarak değerlendirin lütfen. Hiç kimse başka bir yorum yapmasın. Çünkü bizim burada hiç kimseyle, üzerine basa basa söylüyorum en ufak ne bir problemimiz oldu, ne herhangi bir diyalogda herhangi bir eksikliğimiz oldu. Tamamen benim rızam da alınmak suretiyle yapılmış bir tayindir. Bunu belirtmeyi de bir borç biliyorum. Zonguldak'ta 6 yıla yakın görev yaptım. Bir taraftan üzüntüyü yaşıyoruz. Çünkü bu süre içinde eşimiz, dostumuz, arkadaşımız ve tanıdıklarımız oldu. Bunlardan ayrılmak insana hüzün veriyor. İşi de memuriyet olarak gördüğümüzde insanın bir hedefi olmalı. O hedef de bulunduğu hiyerarşik düzen içinde en üst seviyeyi hedeflemeli. Daha üste doğru çıkmalı. İşte o anlamda Zonguldak'tan bir adım daha önde olan Denizli'ye gitmek hakikaten bende bir sevinç yaratıyor. Ama bu bir buruk sevinç. Zonguldak'tan ayrılmak, dostlardan ayrılmak hakikaten zor. İster Denizli'de olayım, ister Türkiye'nin değişik bir yerinde, her zaman Zonguldak'ın fahri hemşerisiyim. Her zaman da sizlerle birlikte olacağım" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri Vali Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen'e çeşitli hediyeler verdi. Vali Erkmen ve eşi dans pistine çıkarak dans etmeye başladı, Vali Erkmen ilene mikrofonu alarak şarkı söylemeye başladı. Vali Erkmen'in konuşmasında ve şarkı söylediği sırada hüzünlenerek gözleri doldu.

(ET-ET-Y) 03.05.2008 14:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title