Haberler

Uşak Vaat Enflasyonu Var

Bakan Zeybekci: Bu ülkeye bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmeyecek (2) Seçim çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahya'dan sonra Uşak'a geldi.

Bakan Zeybekci: Bu ülkeye bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmeyecek (2)

Seçim çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahya'dan sonra Uşak'a geldi. Bakan Zeybekci'nin ilk durağı Uşak'ın Banaz ilçesi oldu. Bakan Zeybekci, Banaz'da Vali Seddar Yavuz, Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ak Parti il ve ilçe teşkilatı tarafından karşılandı. Banaz'da partililere seslenen Bakan Zeybekci, ekonomik verilerden bahsederek, vatandaşlardan Uşak'ın 3 milletvekili adayını Ankara'ya göndermelerini istedi. Bakan Zeybekci, "Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muassır medeniyet seviyesine ulaşıp onu geçene kadar durmak yok. Biz günübirlik ve yarının hesabı içinde hiç olmadık. Biz 2023 hedeflerindeki bir siyasetin evlatları ve hizmetkarlarıyız. 2023, 2053 ve 2071 diyerek biz bu yollara çıktık. Başkaları gibi yarının menfaatleri peşinde olmadık. Allah'a şükürler olsun bundan sonra da bizi o hesaplar içinde görmeyeceksiniz" dedi.

Seçim öncesi muhalefet partilerinin gökteki yıldızları bile vaat ettiğini ifade eden Bakan Zeybekci, "Şu anda vaat enflasyonu var. Biri diyor ki 1000, diğeri bin 500, bir diğeri 5 bin gidiyor. Her gün havada yalanlar uçuşuyor. Bugüne kadar Ak Parti bu milletin karşısına hiç projesiz çıkmadı. Biz bu yola çıkarken ne aldatılan ne aldatan olmayacağız dedik. Biz 3 altın kural dedik, söz söyledik mi doğru, söz verdik mi canımız pahasına yapacağız ve emanet ihanet etmeyeceğiz ve ettirmeyeceğiz diyerek yola çıktık. Bizim lafla, boş lafla işimiz olmaz. Bize önüne gelen konuşur, laf atar, önüne gelen yalan, dolan, iftira ile elinden gelen gayreti gösterir. Onların elinden gelen o ne yapalım. Ancak bu geliyor ellerinden. Ama biz o laflara bakmayız. Sessizliğimiz acizliğimizden değil, terbiyemizdendir. Biz lafa bakarız önce laf mı? Sonra birde adama bakarız adam mı diye? Yoksa güler geçeriz" diye konuştu.

Türkiye'de her şeyin siyasetle olacağını, siyasetinde bir hizmet yarışı olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek şöyle konuştu:

"Siyaset, Türkiye'yi geleceğe götürme yarışıdır. Ama maalesef dün iktidara talip olduğunu söyleyen CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Koalisyon kurarsak ekonominin başına Kemal Derviş'i getireceğiz' dedi. Kendisi söylüyor. 2002 yılında o Dünya Bankası'ndan gelen Ekonomi Bakanı müsaade etmezse o dönemin Başbakanı Banaz'a o 10 bin lirayı asla göndermezdi. Bugün karşıda o mangalı gördüğü zaman üfleyen genel başkan yardımcıları var ya 10 bin lirayı Banaz'a gönderemezlerdi. O dönemde 'Parayı veren kuralı koyar' deniyordu. 2002 yılında bu ülkeden toplanan vergi gelirlerinin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Yatırım sıfır. Memurun maaşını ödeyemeyen bir devlet, bunun için borç alan bir ülke ve geleceği ipotek altına alınan bir hükümet vardı. Onların döneminde batak olan bu ülkenin sanayisi ve ticareti, 10 milyon dolar bulupta petrol tankerini yükletemeyen Türkiye, bugün dünyanın 17. en büyük ekonomisi oldu. Avrupa'nın 6. Büyük ekonomisi oldu. Turizmde dünyada 6., Avrupa'da 4. olduk. Bunlar yalan değil. Allah bir daha bu memlekete dünya bankasından ekonomi bakanı gönderilen ülke yapmasın. 7 Haziran'da bunlara anlayacakları dilden bir daha bunları anlatır mısınız? Anlarlar mı? Anlamazlar."

"FİNCANCI KATIRLARI BENZETMESİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haksız yere eleştirildiğini belirten Bakan Zeybekci, "Muhtar bile olamaz deniyordu ne oldu şimdi? Böyle çok olur ve Fincancı Katırlarını ürkütürseniz ne fincanı ne de katırı kalacak. Fincanını katırını alıp gidecek. Onun için 17 ve 25 Aralık diye bu ülkeye tuzak kurmaya çalıştılar. Bu ülkeye ihanet ettiler. Ama olmadı, yapamadılar. Bu millet onlara öyle bir tokat gösterdi ki kuyruklarını kıstırdıkları gibi geldikleri yere gittiler. Hemen arkasından Türk ekonomisini bozmaya çalıştılar. Yapamazlar. Ekonomi öyle bir hale geldi ki, Türkiye artık onların eski rüzgarlarının olduğu bir ülke değil. Karşılarında dünyanın 17. Büyük ekonomisi var. Eski çürüklerle, rüzgarlarla, dalgalarla şunlarla bunlarla Türkiye artık etkilenmez. Bu millet Cumhurbaşkını'nı kendisi setçimi? Şimdi onun ciyaklaması ile koşturuyorlar. Cumhurbaşkanını millet seçti. Şimdi birde millet Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğu da verirse, bunların bir daha dalgalanmalarla falan iktidarı hayal gibi görünüyor. Muhalefeti bile göremezler, notere bile gidemezler. 7 Haziran seçimlerinde bu ülkede iktidar değişmeyecek. Biz onlar gibi bu millete bidon kafalı demeyiz. Bu millete onlar gibi 'Dağdaki çobanla benim oyum bir mi' dedirtir miyiz?" dedi.

Banaz ilçesinde partililere seslenen Bakan Zeybekci'ye Ak Parti Uşak 3. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Keskin, seramik üzerine Bakan Zeybekci'nin fotoğrafını, Ak Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı'da kilim hediye etti.

"UŞAK TANITIM GÜNLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Banaz'daki temaslarının ardından Uşak'a geçerek Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uşak Tanıtım Günleri'nin açılışını yaptı. Uşak'ta faaliyet gösteren firmaların stant açtığı etkinlikte Uşaklılara seslenen Bakan Zeybekci, Uşak'ın tekstil sektöründe geri dönüşüm merkezi haline geldiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra stantları gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Bankası Kütahya Banaz Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title