Haberler

Türkiye'nin Dünya Çapındaki İlk Uluslararası E-Spor Şampiyonası Başlıyor

Dünya genelinde 70 ülkede 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online olarak oynanan bilgisayar oyunu Point Blank'in, 2010 yılından bu yana yapılan uluslararası şampiyonaların bu yılki ev sahibi Türkiye oldu.

Dünya genelinde 70 ülkede 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online olarak oynanan bilgisayar oyunu Point Blank'in, 2010 yılından bu yana yapılan uluslararası şampiyonaların bu yılki ev sahibi Türkiye oldu.

Uluslararası PBIC şampiyonasında ülkelerini temsil etmek için her yıl yaklaşık 3.000 ile 5.000 takımın yarıştığı turnuvaya, Güney Kore, Tayland, Endonezya, Rusya, Türkiye (2), Brezilya, Latin Amerika, Malezya and Singapur, Kuzey Amerika ve Filipinler katılıyor.

Toplam 5 günlük etkinliğin iki gün sürecek şampiyona ayağında ziyaretçiler, oyuncular, mühendisler ve yerli ve yabancı medya mensuplarından oluşan yaklaşık 1,500 kişilik izleyici kitlesine çekilişlerle hediyeler dağıtılırken, turnuvanın yarışmaya katılan takımlarına verilecek toplam para ödülü ise 50.000 USD olacak.

Şampiyonayı kazanan 1. takıma 30.000 USD, 2.'ye 8.000 USD, 3.'ye 3000USD, 4.'ye 2000USD, dereceye giremeyen takımlara teselli ödülü 1000'er USD ve seçilen 'En Değerli Oyuncu'ya 1000 USD olmak üzere toplam 50.000 Dolar'lık ödül dağıtılırken, PBIC'nin ana sponsoru ASUS tarafından da katılımcılara 3D monitörler ve mini PC'ler hediye edilecek.

4. Ulusal Point Blank Turnuvası Büyük Finali'nde şampiyon olup, PBIC 2014'e yarışmaya hak kazanan Türk Takımları ise; Atanet Games ve Wild Fire oldu. Nfinity Games'in bölge Müdürü Heonyoung Park, Point Blank oyununun şu anda dünyadaki en iyi MMOFPS (Massively Multiplayer Online First Person Shooter) oyunu olduğunu belirtiyor. Son 3 yılda Türkiye bilgisayar oyunu sektörünün belirgin ve önemli ölçüde gelişip büyüdüğünü ve böylece online oyun pazarında ve e-spor kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Heonyoung Park, uluslararası e-spor'u 2014'te Türkiye'de gerçekleştirmenin zamanlamasının doğru olduğuna ve bu sayede oyun pazarının ülkede çok daha fazla gelişeceğine inandıklarını belirtiyor.

Dünyanın birçok ülkesinden en iyi oyuncuları/takımları bir araya getirecek olan etkinlik, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında herkese açık olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye'de düzenlenecek ilk Uluslararası e-spor şampiyonası olan PBIC, dünyanın 10 ülkesinden bir çok oyun severi ve en iyi Point Blank oyuncularınıda bir araya getirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Güney Kore Tayland Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title