Haberler

Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü Açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İşsizlik Sorununun Hala Gündemlerinin Başında Yer Aldığını Belirterek, "5 Bakanlıkla Birlikte İşsizlikle Mücadele ve İstihdamı Geliştirme Projesi Hazırlıyoruz. 3 Yıl İçinde Ülkemizde Uygulanacak Stratejiyi Ortaya Koyacağız" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, işsizlik sorununun hala gündemlerinin başında yer aldığını belirterek, ''5 bakanlıkla birlikte İşsizlikle Mücadele ve İstihdamı Geliştirme Projesi hazırlıyoruz. 3 yıl içinde ülkemizde uygulanacak stratejiyi ortaya koyacağız'' dedi.

Başesgioğlu, Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü binası ile Tophane Semt Konağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, hizmet binasının uzun yıllar özellikle iş gücü göçünün yurt dışına gidişine tanıklık etmiş tarihi bir bina olduğunu söyledi.

Başesgioğlu, binanın AB'den temin edilen 33 milyon Avroluk hibe kredisi kapsamında yapıldığını, 18 milyon Avroluk hükümet katkısıyla birlikte 20 ilde hizmet binası açtıklarını ve yaklaşık 50 bin vatandaşın katıldığı 241 projeyi de realize ettiklerini bildirdi.

Başesgioğlu, Türkiye'deki işsizlik sorununa işaret ederek, ''Hükümet olarak mücadele ettiğimiz işsizlik sorunu hala gündemimizin başında yer almaktadır'' dedi.

Hükümet olarak göreve geldikleri günden bu yana işsizlik oranında bir artış olmadığını, aksine bir düşüş trendi gözlendiğini belirten Başesgioğlu, yüzde 8.8'lik işsizlik oranının son 4 yılın en düşük oranı olduğunu söyledi.

İŞKUR açısından İstanbul'a bakıldığında bir il müdürlüğü ve 8 şube ile hizmet verdiklerini belirten Başesgioğlu, şöyle devam etti:

''Kayıtlı iş gücümüz 303 bin 262 kişi, kayıtlı işsiz sayımız ise 260 bin 702 kişi. 2006 Ağustos ayı itibariyle 10 bin 828 kişi işe yerleştirilmiş, 2005-2006 yılında toplam 59 bin kişi de yerli ve yabancı firmalar tarafından yurt dışına çıkarılmıştır. 2006'nın 8'nci ayı itibariyle de 4 bin 380 özürlü ve 704 hükümlüyü İŞKUR tekrar işe yerleştirmiştir.

İstanbul genelinde 2002-2006 yılları arasında toplam 204 bin 386 vatandaşa işsizlik sigortası ödemesi yapılmıştır. Hükümet olarak işsizlikle mücadeleye bütün gücümüzle devam edeceğiz.''

Başesgioğlu, işsizlikle mücadeleye sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek örgütlerinin de katkısının gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla çok kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Başesgioğlu, ''5 bakanlıkla birlikte İşsizlikle Mücadele ve İstihdamı Geliştirme Projesi hazırlıyoruz. 3 yıl içinde ülkemizde uygulanacak stratejiyi ortaya koyacağız'' dedi.

Başesgioğlu, önümüzdeki dönemde eğitime gönüllü destek kampanyası gibi valilerden, belediye başkanlarından ve sivil toplum örgütlerinden bu projeye destek beklediklerini söyledi.

Hükümet olarak gündemlerindeki konunun işsizlikle mücadele olduğunu ve çözüm yollarını zorlayarak makul seviyelere çekmenin gayreti içinde olduklarını kaydeden Başesgioğlu, sadece ekonomik büyüme değil, bütün dünyanın uygulamakta olduğu yeni enstrümanları da uygulayarak işsizliği önemli ölçüde azaltacaklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title