Haberler

Türkiye'den Danimarka'ya: "Bu BM Kararlarının İhlalidir"

Dışişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2017 tarihinde İstanbul-Ortaköy'de gerçekleştirilen terör eylemiyle ilişkili olarak iadesinin talep edildiği İbrohimjon Asparov'un Danimarka makamları tarafından serbest bırakılmasının BM kararlarının ihlali olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2017 tarihinde İstanbul-Ortaköy'de gerçekleştirilen terör eylemiyle ilişkili olarak iadesinin talep edildiği İbrohimjon Asparov'un Danimarka makamları tarafından serbest bırakılmasının BM kararlarının ihlali olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Danimarka makamlarının, Türkiye'nin 1 Ocak 2017 tarihinde İstanbul-Ortaköy'de gerçekleştirilen terör eylemiyle ilişkili olarak iadesini talep ettiği İbrohimjon Asparov adlı şahsın iadesini reddetmesi ve adı geçeni serbest bırakması başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2178 (2014) sayılı kararı olmak üzere DEAŞ'la mücadeleye ilişkin BM kararlarının ihlalidir" denildi.

Açıklamada, Danimarka'nın, farklı milletlerden 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bir terör eylemiyle doğrudan bağlantılı olduğu düşünülen şahsın DEAŞ'la mücadelede kilit konumda bulunan Türkiye'ye iadesini mesnetsiz iddialar öne sürerek reddetmesinin, terörizme karşı uluslararası düzeyde yürütülen çabalara da bir darbe teşkil ettiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar, ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca, yabancı terörist savaşçılarla mücadele çerçevesinde, çatışma bölgeleriyle bağlantılı olabileceğinden şüphelenilen 5 bin 217 yabancıyı sınır dışı ettiğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen operasyonlar çerçevesinde DEAŞ, El-Nusra ve El Kaide'yle ilişkileri nedeniyle, 3 bin 831'i yabancı uyruklu olmak üzere 8 bin 447 kişi gözaltına alınmış ve 2 bin 946 kişi tutuklanmıştır. Aynı kararlılığı diğer ülkelerin de göstermesi gerekir."

(Caner Ünver /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Danimarka İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title