Haberler

"Türkiye Batı ile Doğu Arasında Dostluk Köprüsü Olmalı"

Roma Katolik Kilisesi'nin Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda Bugünkü Genel Kabul Merasiminde Yaptığı Konuşmada, Türkiye Ziyaretine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu. Papa, "Türkiye, Batı ile Doğu Arasında Kardeşçe İşbirliği İçin Dostluk Köprüsü Olmalı" Dedi.

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda bugünkü genel kabul merasiminde yaptığı konuşmada, Türkiye ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Papa, "Türkiye, Batı ile Doğu arasında kardeşçe işbirliği için dostluk köprüsü olmalı" dedi.

Konuşmasında, Tanrı'nın "Türk halkına, onun yöneticilerine, muhtelif dinlerin temsilcilerine, hep birlikte barışçıl bir gelecek oluşturmaları için yardım etmesini" de dileyen Papa, Türkiye ziyaretinin Hristiyanlık mesajının tüm dünyaya ulaşmasına da bir katkı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Türkiye'nin Anayasa'da laikliği benimsemiş bir ülke olduğunu söyleyen 16. Benediktus, "Türkiye, halkının büyük çoğu Müslümanlardan oluşmakla birlikte, devletin laikliğini belirten bir anayasaya sahip. Bu nedenle günümüzde dünya çapında gündemde olan meydan okuma açısından da simgesel bir ülke" diye konuştu.

"Hristiyanlar ve Müslümanlar, hep beraber insanlık, yaşam, barış ve adalet için çalışmalıdırlar" diyen Papa, "Bu çerçevede, sivil ile dinsel alanı birbirinden ayırmanın bir değer teşkil ettiğini, devletin yurttaşlara ve dinsel cemaatlere gerçek anlamda din özgürlüğü sağlaması gerektiğini de belirtmek durumundadırlar" dedi.

Papa, Türkiye ziyaretinin üç boyutlu bir nitelik taşıdığına da dikkati çekti.

Ziyaretindeki amacı "iç içe geçmiş üç halka" örneğiyle açıklayan Papa, bunlarında önem sırasına göre, Türkiye'deki Katoliklere moral desteği, Katoliklik dışındaki Hristiyan gruplarla buluşma ve aralarında Müslümanların da yer aldığı Hristiyanlık dışında kalan tüm kesimlere seslenme biçiminde özetledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title