Haberler

Türk ve Alman çiftin velayet davası

Türk baba ile Alman annenin boşanma davasının ardından babanın kaçırdığı iddia edilen ikiz kardeşler Mersin'de bulundu. Mahkemenin verdiği karar gereği anneye teslim edilmesi gereken çocuklar, ps...

Türk baba ile Alman annenin boşanma davasının ardından babanın kaçırdığı iddia edilen ikiz kardeşler Mersin'de bulundu. Mahkemenin verdiği karar gereği anneye teslim edilmesi gereken çocuklar, psikolojileri uygun olmadığı için babalarının yanında kaldı.

Baba Volkan Karakuş ile anne Katrin Schlink'in şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları üzerine 10 yaşındaki ikiz kardeşlerı Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri anne ve babaya müşterek olarak verildi.

Bir süre annelerinin yanında kalan çocuklar geçen yıl tatil için Mersin'deki babalarının yanına geldi. Ardından, yasal süre geçmesine rağmen çocuklarını teslim alamadığını ileri süren Alman anne, uluslararası çocuk kaçırma iddiasıyla Mersin'de dava açtı.

Dava sonucunda mahkeme çocukların anneye verilmesine karar verdi, Yargıtay da kararı onadı. Daha sonra Karakuş'un Mersin'in Yenişehir ilçesindeki evine giden Mersin 3'üncü İcra Memurluğu görevlileri çocukları evde bulamadı.

Alman annenin yaptığı başvuru üzerine arama çalışması başlatan Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, baba ile çocuklarına ulaştı.

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen çocuklarla burada sosyal hizmet uzmanları eşliğinde görüşüldü.

Görüşmenin ardından, 5717 Sayılı Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yön ve Kapsamına Dair Kanun'un, "Çocuğun fiziksel ve duygusal yönden gelişimini ağır bir tehlike altında bırakacağının uzman tarafından tespit edilmesi durumunda, icra müdürü tarafından, talep üzerine veya re'sen söz konusu tehlike ortadan kalkıncaya kadar icra ertelenir" şeklindeki 22. maddesi gereği çocukların babalarının yanında kalmasına karar verildi.

Baba Volkan Karakuş, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, eski eşi Katrin Schlink'in Almanya'da televizyon programlarına çıkarak kendisi için "çocuklarımı kaçırdı" şeklinde ithamlarda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Defalarca geldiği, bildiği adresi söylemedi, 'Çocuklarım kaçırıldı' dedi. Kendisi telefonumu ve adresimi çok iyi biliyor. İftira attı, ben hiç bir zaman çocuklarımı kaçırmadım. Benim çocuklarım orada anne tarafından defalarca dövüldü, şiddet gördü. Kimsenin umrunda olmadı Almanya'da. Orada Aile Bakanlığı'na defalarca yazı yazdım. Hiç kimse ilgilenmedi bu çocuklarla."

Anlaşmazlık nedeniyle ayrıldıklarını, çocukların kendisinden koparılmaya çalışıldığını ileri süren Karakuş, "Özellikle ırkçılık... Türk olduğum için bana maddi ve manevi her türlü şiddeti gösterdiler" dedi.

Karakuş, eski eşi için dolandırıcılık iddiasıyla dava açtığını, kendi evinden atıldığını, çocuklarına ulaşamadığını iddia ederek, "Benim savaşım sadece çocuklarımı korumak. Bir daha dövülmesini, tekmelenmesini istemediğim için.. Ben kaçırmadım çocuklarımı, sadece korumak için yaptım" diye konuştu.

Karakuş, çoçuklarının bir daha eski ortamlarına dönmek istemediklerini sözlerine ekledi.

Çocuklardan Nico Deniz (10) ise babasının yanında kalmak istediğini ifade ederek, "Babama gitmek istedim hiç gidemedim. Hiç banyo yapamadım. Babamı aramak istedim ama aratmadılar" dedi.

Kevin Volkan (10) da babasını sevdiği ve arkadaşları olduğu için Mersin'de kalmak istediğini söyledi.

Alman anne Katrin Schlink'in avukatı Sahra Düzgün Tucel de yaptığı açıklamada, kararın infazının uluslararası sözleşmeler gereğince çocukların psikolojisi uygun olmadığı için ertelendiğini belirterek, çocuklar için hassas bir dönemden geçildiğini ve devam eden hukuki bir sürecin olduğunun altını çizdi.

Tucel ayrıca, anne Schlink'in yarın çocuklarını görmek için Mersin'e geleceğini sözlerine ekledi.

-ikizler

-avukat sahra düzgün tucel

-baba volkan karakuş

Kaynak: AA / Güncel

Yenişehir Yargıtay Almanya Mersin Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title