Haberler

Tunus'ta 3 siyasi parti, Cumhurbaşkanı Said'i "orduyu siyasete alet etmekle" suçladı

Güncelleme:

Tunus'ta 3 siyasi parti, Cumhurbaşkanı Kays Said'i orduyu siyasete dahil etmekle suçlayarak, bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Tunus'ta 3 siyasi parti, Cumhurbaşkanı Kays Said'i orduyu siyasete dahil etmekle suçlayarak, bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Tunus Parlamentosu'nda 22 milletvekili ile temsil edilen Demokratik Akım Partisi, Tekatül Partisi ve Cumhuriyetçi Parti tarafından yapılan ortak açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'in 1 Aralık Çarşamba günü silahlı kuvvetlere bağlı askerler ile bir araya gelmesi değerlendirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'in ulusal orduyu siyasi çatışmalara dahil etmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapılarak, "Ordu Yüksek Konsey Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Said tarafından siyasi anlaşmazlıkları ve cumhuriyete olan inancı sorgulayan konuşmanın içeriğini kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Said'in muhaliflerine karşı tutumunun eleştirildiği açıklamada, "Demokratik ve anayasal sisteme dönmek için derhal istisnai dönemin sonlandırılması gerektiği" vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Said, çarşamba günü Kartaca Sarayı'nda yapılan toplantıda, Ordu Yüksek Konsey Toplantısı'na başkanlık yapmış ve gündeme yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Silahlı kuvvetlerin vatanı savunmak için gösterdiği çabayı öven Said, "Devlet ve kurumları kolay lokma değil, kim devlete ya da kurumlarına karşı gelebileceğini sanıyorsa hayal görüyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Tunus'ta "istisnai durum" süreci

Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz'da Meclis'in çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinin ardından 22 Eylül'de de bazı yeni kararnameler yayımlamıştı.

Bu kararnamelerle Cumhurbaşkanı'nın yasama ve yürütme yetkisi genişletilmiş, ayrıca yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon da feshedilmişti.

Said'in aldığı tüm bu kararlar ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hizb-i İslami Partisi Tunus Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title