Haberler

Topladığı Salep Soğanı Yüzünden 48 Bin 625 Lira Ceza Aldı

Güncelleme:

Elazığ Alacakaya ilçesinde yaşanan olayda toplanması yasak olan salep soğanından altı kilo toplayan şahsa "biyolojik çeşitliliği tahrip etmek" suçundan 48 bin 625 lira para cezası kesildi.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde 6 kilogram salep soğanı toplayan şahsa "biyolojik çeşitliliği tahrip etmek" suçundan 48 bin 625 lira para cezası kesildi.

48 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimler, Alacakaya ilçesi Altıoluk Mahallesi'nde önleyici devriye görevi yaparken şüphelendiği bir araçta arama yaptı. Yapılan aramada yasak olmasına rağmen toplanan 6 kilogram salep soğanı ele geçirildi. Bunun üzerine jandarma durumu Doğa Koruma Milli Parklar Şubesine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, şahıs hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun 9. maddesinin A ve F bendinde belirtilen hususlara aykırı olarak "biyolojik çeşitliliği tahrip etmek"ten dolayı aynı kanunun 20. maddesinin K bendine göre 48 bin 625 lira idari para cezası uyguladı.

SALEP SOĞANI EKİLDİ

Öte yandan, ele geçirilen 6 kilogram salep soğanının, toplandığı aynı bölgede Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi ekipleri tarafından tekrar ekimi yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Alacakaya Elazığ 3. Sayfa Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (18)

Kral:

48 000 ne ki 48 yılda ceza verin hatta bunlara idam gemeli bunlar hak ediyor haram yiyor cezanın en büyüğü verilmeli niyemi helal yoldan torbacılik yapmak varken cinayet islemek varken mafya lık gaspçılık varken hırsızlık gibi az cezalı suçlar varken sen gidip bitki toplamışsın

40
6
yanıtYanıtla
Recep:

salep soğanı toplamakla tahrip olmaz onun iki tane kökü var. alttakini toprağa gömersin seneye tekrar çıkar. diğer tarafını toplayabilirsin. Hancı şarhoş yolcu şarhoş.

10
8
yanıtYanıtla
46:

Tecavuzculere hirsizlara bu ceza verilmiyo onlar serbest ama nbaklava calan sovan alan cezali

12
2
yanıtYanıtla
egge:

adam cinayet işler cezaevinden senelik izin kullanır, adam yaralar ceza almaz kişiyi dolandırır ceza almaz, uyusturucu satar ceza almaz vs. . ama salep soganına 48 bin ceza !!! nasıl adalet,

11
1
yanıtYanıtla
izmirli:

bence asılmalı boyle insanlar dısarda yaşamamalı !!!!!!, , ne garip üke

10
1
yanıtYanıtla
Can:

Adalet sadecee zengine var ayının bile mecliste dayısı varken gariban halkım ne yapsın

6
3
yanıtYanıtla
metin:

Aaa bizim ülkede tabiata saygıda varmiş adam ufak bi tahripte bulunmuş İstanbula komple tahrip Uygulanıken TABİAT GÖREVLİLERİ NERDEYMİŞ her yer beton her yer avm

9
0
yanıtYanıtla
Trajikomik:

Vay canına...hiç emek harcamadan başkasının parasını çalan hırsız üç ay dinlendirilip çıkar.bu adama ise 48bintl!

5
3
yanıtYanıtla
Wayyy bee bu ülkenin vatandaşı:

Bu ülkenin salepini topladı diye 48 bin ceza kes yazıklar olsun. Suriyeliler toplasaydı vergiden her türlü cezadan muaf olurdu. Biz vatandaş değil artık batandaşız. Bu ülkenin asıl evladı Türk olmak sorun galiba

7
0
yanıtYanıtla
bursa bursa bursa:

sendemi bursalımısın

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title