Haberler

Toç Bir-sen Erzincan Temsilcisi Metin Bektaş;

Tarım-orman Çalışanları Birliği (Toç Bir-sen) Erzincan İl Temsilcisi Metin Bektaş, 5 Temmuz 1993 Tarihinde Erzincan'ın Kemaliye İlçesine Bağlı Başbağlar Köyünde 33 Kişinin Huncarca Öldürülmesiyle Sonuçlanan Katliamın Faili Teröristlerin Hak Ettikleri Cezayı Almadığını, Bunun da Kamu Vicdadını Derinden Yaraladığını Söyledi.

Tarım-Orman Çalışanları Birliği (TOÇ Bir-Sen) Erzincan İl Temsilcisi Metin Bektaş, 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 kişinin huncarca öldürülmesiyle sonuçlanan katliamın faili teröristlerin hak ettikleri cezayı almadığını, bunun da kamu vicdadını derinden yaraladığını söyledi.

Başbağlar Katliamı'nın 14'üncü yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, 33 masum insanın hayatına malolan katliamın insanlık tarihinin utanç noktalarından biri olduğunu dile getiren TOÇ Bir-Sen Erzincan Temsilcisi Veteriner Hekim Metin Bektaş şunları söyledi; "Uluslararası katillerin yerli taşeronları tarafından yapılan, yaptırılan katliamın failleri tespit edilerek yakalandıkları halde, o dönemde yargıya yapılan siyasi baskılar neticesinde katiller serbest bırakılmıştır. Yine kirli ve karanlık eller tarafından tertiplenerek masum insanların öldürüldüğü 'Sivas Olayları'nın misillemesi olarak değerlendirilen Başbağlar katliamı, aynı kirli ve karanlık eller tarafından organize edilmiştir. Bu yöntemle toplumu birbirine düşman yaparak kan üzerinden nemalanan kirli ve karanlık elleri toplum olarak kırmamız gerekir. Toplum olarak üzerimizde oynanan bu kirli ve çirkin oyunların bilincinde olmalıyız."

Başbağlar katliamına katılan birçok teröristin teşhis edildiği halde, gerek tahkikat aşamasında, gerekse yargılama aşamasında katliamın aydınlatılmasına değil, örtbas edilip kapatılmasına yönelik bir seyir izlendiığini akabinde yargılama aşamasında siyasi baskıların kararda etkili olduğunun görüldüğünü iddia eden Metin Bektaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bu durumda katillerin hiç birisi hak ettiği cezayı almamıştır. Bu sosyal yara toplumun vicdanında tazeliğini korumaktadır. Bu sosyal yaranın çözümü; kürsülerden birkaç beylik laflar ederek değil, gerçekten bu problemin çözümü için devletin tüm kurumlarının samimi ve özverili çalışmaları gerekmektedir. Zira Devlet; toplumuna, halkına hizmet eden sosyal organizasyondur. Kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kınadığımız Sivas Olayları, sözde aydın olduğu söylenen zevat tarafından sürekli gündeme getirilerek, toplumda bazı tahrik ve gerginlikleri taze tutmaya çalışmaları, bunun yanında Başbağlar Katliamını özellikle hiç hatırlamamaları bu azdırılmış azınlığın gerçek niyetlerini ve zihniyetlerini ortaya koymaktadır. Biz düşünce ve eylem olarak; İnsan ayrımı yapmadan, her türlü haksızlığın, adaletsizliğin ve zulmün karşısında olup; Hakkın, Hukukun ve mazlumun yanındayız."

Öte yandan terör örgütü PKK'nın 5 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybeden 33 kişi, 5 Temmuz Perşembe günü Kemaliye'nin Başbağlar Köyü'nde ve Başbağlar Köyü Derneği tarafından İstanbul Fatih'teki Kemaliye İş Merkezi'nde düzenlenecek bir törenle anılacak.

(İS-AA-Y)

03.07.2007 15:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title