Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hollandalı ineğinden 10 litre süt alırken, biz 1 litre alıyorsak suçu başkasında aramayalım" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hollandalı ineğinden 10 litre süt alırken, biz 1 litre alıyorsak suçu başkasında aramayalım" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kırklareli Ticaret Borsası'nda katıldığı "2011 yılı vergi, ihracat ve tescil" ödül töreninde, Türkiye'de tarım açısından çok bereketli topraklarını olduğunu, bu toprakların iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

"Bir araya gelerek ortak iş yapma kültürümüz yok" diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"İğneyi önce kendimize batıracağız. Ortak iş yapma kültürünü özellikle Kırklareli'de geliştiriyor olmamız gerek. İyi örneklerle, güçlerimizi birleştirmeliyiz. Tarımda Allah'a şükür bereketli topraklarımız var. Elimizdeki bereketli toprakları kullanmalıyız. Önümüzdeki yıllarda en stratejik ürünler tarım ve hayvancılık olacak. Dünya nüfusu her yıl 74 milyon kişi artıyor. Yani dünyaya her yıl bir Türkiye ekleniyor. Tarım ve hayvancılık eskisi gibi karın doyurmak için değil, para kazanmak için yapılacak. Bizim topraklarımızı çevredeki ülkeler kiralamaya geliyor. Büyük servetin üzerinde oturuyoruz. Hollandalı ineğinden 10 litre süt alırken, biz 1 litre alıyorsak suçu başkasında aramayalım. Özel sektöre daha fazla destek verilmeli."

Türkiyede son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Hisarcıklıoğlu, ülkeyi bölmeye, parçalamaya ya da zarar vermeye çalışanların amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, Hisarcıklıoğlu ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yüksek vergi ödeyen iş adamlarına ödüllerini verdi.

-Hisarcıklıoğlu, nikah şahidi oldu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel'in oğlunun nikah törenine katıldı.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın kıydığı nikahta, Arda Altıntel ile Şebnem Akay çiftinin nikah şahitliklerini Hisarcıklıoğlu ile Kırklareli Valisi Mustafa Yaman yaptı.

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Yayıncı: Murat Taydaş - KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title