Haberler

    Yeni İphone'un Kaderi Değişti!

    Apple'ın en önemli ekran tedarikçisi, gelecek iPhone'lar için çok kritik olabilecek bir satın almaya imza attı!

    Teknoloji devi Apple'ın iPhone ekranları için işbirliği yaptığı en büyük tedarikçilerinden birinin OLED ekranlarda çok büyük bir yatırım yaptığı iddia ediliyor. Japonya'nın Nikkei gazetesinde yer alan rapora göre Japan Display adlı söz konusu tedarikçinin daha önce Sony ve Panasonic bünyesinde bulunan OLED ekran üreticisi Joled'u satın aldığı belirtiliyor.

    Bahsi geçen anlaşmanın bu yıl tamamlanacağı ve ayrıca Japon hükümeti tarafından da desteklenen Innovation Network Corp. of Japan tarafından da 75 milyar yen (650 milyon dolar) tutarında bir desteği de içereceği ifade ediliyor.

    Sony, Toshiba ve Hitachi'nin LCD üretim operasyonlarının sonucunda ortaya çıkan bir firma olan Japan Display bu yeni satın almayla birlikte Japonya'nın düz panel ekran üretiminin çok büyük bir kısmını tek bir firma altına toplayacak. Bu da firmanın Güney Kore, Tayvan ve Çin'deki oldukça agresif rakiplerine karşı önemli bir avantaj elde etmesini sağlayacak.

    Söz konusu satın alma aynı zamanda doğal olarak Apple'ın bir sonraki iPhone modelinde OLED ekran tercih edeceği yönündeki olasılığı da bir hayli güçlendiriyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Panasonic Japonya Apple Sony Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title