Haberler

    Asimo'ya Rakip mi Geliyor?

    Onu ilk gördüğünüzde aşık olacak, yanına gittiğinizdeyse her şeyin farklı olduğunu anlayacaksınız!

    Tarihin ilk çağlarından bu yana uzanan bir serüveni vardır teknolojinin... Sanayi devrimi ile çok daha farklı bir hal alan teknoloji, özellikle 2000'li yıllardan sonra düzenli olarak insanoğlunun gelecek hayali olan robotlar üzerinde çalıştı.

    Japon'ların bir anda ortaya çıkardığı ve her haber bülteninde gördüğümüz Asimo, robot alanındaki gelişimin nasıl bir noktaya geldiğinin en belirgin özelliğiydi... Fakat artık değil zira Japon'lar her yıl çok daha farklı robot tasarımları üzerine eğiliyorlar. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni robot ise, daha önce benzeri görülmemiş derecede gerçek görünüşe sahip olan bir, "kız arkadaş" robotu.

    Şu anda yapım aşamasında olan kız arkadaş robotu üzerinde, görenlerin dudaklarını uçuklatacak düzeyde gerçekçi bir fizik kullandığı gibi aynı zamanda inanılmaz bir doku ile de kaplanmış durumda. Bu cihaz aynı zamanda birçok insan tavrını da kullanabiliyor. Mesela göz kırpıyor, kafasını ve dudaklarını oynatabiliyor ve bunları çok doğal bir biçimde sergileyebiliyor. İşin en ilginç yanıysa, karşında bulunan şahıs ile temel konuşma diyaloglarını gerçekleştirebiliyor olması.

    Bu gelişme teknoloji dünyası için inanılmaz bir adım evet, ama insanoğlu için çaresizliğin geldiği noktanın da bir göstergesi mi?

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title