Haberler

Halep'te Hava Saldırılarında Ölenlerin Sayısı 71'e Yükseldi

Güncelleme:

Halep ve kırsalına düzenlenen hava saldırılarında 71 kişi, Halep Merkez Hapishanesinde ise 6 kişi donarak hayatını kaybetti.

Suriye ordusuna ait savaş uçağı ve helikopterlerin, Halep kent merkeziyle kırsalına düzenlediği hava saldırılarında 71 kişinin, Halep Merkez Hapishanesinde de 6 kişinin donarak öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının Halep'in Azez ilçesine düzenlediği saldırıda 15, helikopterlerin Sukkeri, Salihin ve Merce bölgelerine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 56 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 71'e yükseldi.

Ölenler arasında 20 çocuk ve 9 kadının bulunduğu kaydedilen açıklamada, hava bombardımanında yüzlerce kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Halep Merkez Hapishanesinde ise aşırı soğuklar nedeniyle 6 kişinin donarak yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Aynı hapishanede daha önce de 8 kişi soğuk hava şartları nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada da kentin her gün belli aralıklarla Esed güçleri tarafından "varil bombasıyla" vurulduğu, tıbbi mazleme yetersizliği nedeniyle yaralıların yaşamını yitirdiği ve sahra hastanelerinin acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğu bildirildi. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Azez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title