Haberler

Sudan'da Kurban Bayramı'na Doğru

Sudan'ın başkenti Hartum ve el-Faşir kentindeki mülteci kamplarında kurban dağıtım organizasyonu yapan Türk yardım kuruluşları son hazırlıklarını tamamladı.

Sudan'ın başkenti Hartum ve el-Faşir kentindeki mülteci kamplarında kurban dağıtım organizasyonu yapan Türk yardım kuruluşları son hazırlıklarını tamamladı.

Başkent Hartum'da kurban organizasyonu yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekibi, ortak hareket ettiği Malezyalı ve Sudanlı kuruluşlarla birlikte çalışmalarını tamamladıktan sonra ülkenin batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin başkenti el-Faşir kentine geçti.

Cansuyu el-Faşir sorumlusu Musa Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte halkın kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade etti.

En fazla mülteci ve fakir insanın bulunduğu el-Faşir'de yarın sabah itibari ile kurban kesimine başlayacaklarını belirten Kaya,  "Türkiye olarak başlattığımız seferberlikle bu bölgenin halkına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bu bölgede yoksulluk içerisinde yaşayan insanlara İslam kardeşliği çerçevesinde el uzatarak yardım ediyoruz. Kurban Bayramı vesilesiyle Türkiye'den Afrika'ya kurban köprüsü oluşturuyoruz. Yabancı ülkelerdeki partnerlerimiz sayesinde bu bölgeye daha fazla yardımın ulaşmasına vesile oluyoruz" dedi.

Vatandaşların kendilerine yaptığı bağışlarla bölgedeki Müslümanlara yardım eli uzatmaya çalıştıklarını aktaran Kaya, halkın büyük bir yoksulluk içerisinde yaşadığını ve daha fazla yardıma ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Türkiye'den bölgeye ulaşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Diyanet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı gibi kuruluşlar, kurban organizasyonlarını özellikle çevredeki Afrika ülkelerinden kaçarak Sudan'a sığınanların kaldığı mülteci kamplarında yoğunlaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Türkiye Hartum Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title