Haberler

Stajyer Avukatlar Kurultayı Başladı

Adana Barosu'nun ev sahipliğinde bu yıl 5.'si düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurultayı başladı.

Adana Barosu'nun ev sahipliğinde bu yıl 5.'si düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurultayı başladı. Bugün ve yarın çalıştay ve kurultay şeklinde yapılacak ve stajyer avukatların sorunlarını, çözüm önerilerini dile getireceği çalışmaya 50 barodan 500 stajyer avukat katıldı. Kurultay sonunda ise sonuç bildirgesi yayınlanacak.

Divan Başkanlığını Adana Barosu Staj Komisyonu Koordinatörü Berfu Salıcı Yakıt'ın yaptığı çalıştay açılışında konuşan Adana Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, "Çalıştay ve kurultay çalışmalarının, hukuka, savunmaya faydalı olmasını diliyorum. Giderek umutlarımızın azaldığı bir süreci yaşıyoruz. İnanıyorum ki, buraya gelerek çalışmalara katılan meslektaşlarımın coşkusu, enerjisi sorunların çözümünde güçlü bir hamle olacaktır. Biz de baro olarak ev sahipliğinden dolayı sevinç duyuyoruz. Bu çalışmanın yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi

Daha sonra söz alan Adana Barosu Stajyer Avukat Aslı Yeşil ise stajyer avukatların sorunlarının çözümüne yönelik önerilerini yaptığı sunumunda özetle şunlara yer verdi:

"Siyasi iktidarın anlam veremediğimiz politikaları sonucu, ülkemizdeki hukuk fakültesi sayısı 68'e çıkmış, var olan fakültelerin kontenjanları ise, fiziki yetersizliklere rağmen, artırılmıştır. Akademik kadroların yeterliliğini tartışmak konumuz olmasa da mevcut kontenjanları taşıyacak kadar akademisyenimizin bulunmadığı ortadadır. Bu durum, niteliksiz hukukçuların yetişmesine neden olmakta, "Hiçbir şey olmazsam avukat olurum" mantığı yerleşmektedir. Yeni fakülteler, mevcut fakültelerdeki eğitim standartları ve kontenjanlar konusunda baskı yapmayan meslek erbaplarımız ve kuruluşlarımız, en azından mesleğe kabul aşamasında iradelerini ortaya koymalı, sav-savunma ve karar üçgeninin önemli bir köşesini oluşturan avukatlığa, kaybetmiş olduğu itibar iade edilmelidir."

Baro Tesisleri'ndeki çalıştay, stajyer avukatların baroları adına söz alıp sorunlarını dile getirmesiyle devam etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title