Haberler

Çalımbay Hedefini Açıkladı

Güncelleme:

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Aksihar Belediyespor maçı sonrası konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Çalımbay, hafta sonu oynadıkları Akhisar Belediyespor karşılaşmasını değerlendirerek, "Akhisar maçı bizim için çok çok önemli bir maçtı. İstediğimiz şekilde de gidiyordu. Biz 1-0 öndeyken de 2 golü rahatlıkla bulabileceğimizi biliyorduk. Çünkü Akhisar takımına galibiyetten başka bir sonuç yaramıyordu. Onun yüzden bizim için çok önemli bir fırsattı. Bizimde onu değerlendirmemiz gerekiyordu ama 10 kişi kalınca daha iyi şeyler yapmamız gerekiyordu. 10 kişiyken oynadığımız oyun bize yakışmadı. Ben antrenörlük hayatımda 9 kişiyle bile maç kazandım. Ama bizim oyuncularımız yapmadığı şey şuydu; 10 kişiyken herkesin bireysel olarak iki kişi oynaması gerekiyordu. Çıkan arkadaşlarının da yerine oynaması gerekiyordu. Ama biz bunu yapamadık. Bırakın iki kişilik oynamayı bazı arkadaşlarımız kendi yerine dahi oynayamadı." dedi.

"KUPAYI KAZANMAK İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"

En büyük hedefinin bu sene ligi iyi bitip Türkiye kupasını kazanmak olarak açıklayan Çalımbay, "Bizi bekleyen çok kritik 8 tane maç var. Bunlardan en önemlisi de Ordu maçı. Ben bir kere takımıma yürekten inanıyorum, güveniyorum. Çok çok iyi şeyler yapacağız. Bizim için artık bundan sonra her şey bitti. Oynadığımız hiç bir maçın telafisi yok artık. Her maçımız final niteliğinde maçlar. Bunların hepsi klasik laflar ama final niteliğinde maçlar oynayacağız. Bilhassa kendi sahamızda oynayacağımız 4 tane maçı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Biz bu durumdayken en büyük gücümüz taraftar. Taraftarlarımızın bizi sonuna kadar destekleyeceklerine ve Ordu maçında başlayacak bir şeyle hep beraber takım ve taraftaraın bütünleşmesi ile bu kritik dönemi de iyi bir şekilde atlatacağız. Benim en büyük hedefim, bu sene ligi iyi bir yerde bitirip Türkiye Kupası'nı Sivasspor'a kazandırmak. Sivasspor'a yakışır bir bir şekilde mücadele edip, kupayı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

HAKEM HATALARINA SİTEM ETTİ

Hakem hatalarından dolayı çok üzgün olduklarını belirten Çalımbay, "Biz çok bariz hakem hatalarına maruz kaldık. İşte Beşiktaş maçında verilmeyen iki tane penaltı. Arkasından Bursa maçında ceza sahasının dışında verilen bir penaltı. Akhisar maçında Kenan'ın Ziya'nın ayağını kırarcasına girmesini hakemin görmeyipte es geçmesi. Şimdi bizim anlamadığımız bir şey var. Fırat Aydınus'un yönettiği son 2 maçta biz karşılaşmayı 10 kişi tamamladık. Kırmızı kartların hiç birine itiraz etmedik hepsinde haklı. Ama bize gösterdiği kırmızı kartı neden diğer arkadaşlara göstermiyor onu anlayamadık. Eğer yan hakem madem Avrupa çapında bir hakemse toplu eliyle adan adamı nasıl görmüyor onu anlayamadık biz. Bunları biz değil kamuoyu söylüyor. Televizyonlarda da 'Hakem maçı Sivas'tan alıp Akhisar'a verdi' gibi yorumlar var. Bize yapılan bu hatalar 3 büyüklerden birine yapılsaydı bana göre o hakemlerin hakemlik hayatı biterdi. Çünkü o hakemlerini bize inanılmaz şekilde zararları oldu. Ben antrenörlük hayatım boyunca hiç bir takımın bu kadar ezildiğini, bu kadar mağdur edildiğini görmedim." dedi.

SİVASSPOR ORDU MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Bu arada kırmızı beyazlı futbolcular ligin 27'inci haftasında karşılaşacakları Orduspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana sakatlığı nedeniyle ameliyat olan Murat Akça ile milli takım kamplarında bulunan Kamil Grosicki ve Cihan Ökzara katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Ümit Kurt ve Milan Cerny ise fizyoterapist eşliğinde salonda çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Akhisar Belediyespor Rıza Çalımbay Sivasspor Spor Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title