Haberler

2016 Avrupa Şampiyonası İçin 920 Milyon

Bunun Dışında 5 Yılda 50 Milyar Dolarlık Yol, Otel, Güvenlik ve Diğer Alanlarda Yatırım Yapılacağını Söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasının Türkiye'de yapılması için çalışma yürüttüklerini belirterek, organizasyon için 920 milyon Euro, yol, ulaşım ve güvenlik için ise 5 yılda 50 milyar dolarlık yatırım yapılmasının planlandığını söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Rize'nin İkizdere ilçesi RİDOS Termal Kaplıca Merkezi'nde 81 ilin Gençlik ve Spor Müdürü'nün katılımı ile düzenlenen değerlendirme ve planlama toplantısında konuşan Özak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için çalışma yürüttüklerini söyledi. Özak, "Daha önce ülkemiz iki defa müracaat etti. Ancak sonuç alınamadı. Sayın Başbakanımız 920 milyon Euro harcayacağımızı taahhüt etti. Bunun dışında 5 yılda 50 milyar dolarlık yol, otel, güvenlik ve diğer alanlarda yatırım yapılacağını söyledi. Türkiye, Türkçe konuşan 200 milyon insanı temsil ediyor. Ayrıca 1.5 milyar nüfusa sahip İslam coğrafyasına da öncülük ediyor. Bu da çok önemli potansiyel demektir. Bu şampiyonanın Türkiye'ye verilmesi bizim için önemlidir" dedi.

FENERBAHçE-TRABZONSPOR KUPA FİNALİ BüYüK OLASILIKLA ŞANLIURFA'DA

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özak, Trabzon spor ile Fenerbahçe takımları arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının Şanlıurfa'da yeni yapılan stadyumda oynanmasının gündemde olduğu ancak bu stadyumun henüz hazır olmadığının tartışıldığının hatırlatılması üzerine de, "Federasyon Urfa'da oynanmasını talep etti. Fenerbahçe ve Trabzon spor kulüpleri de buna sıcak baktı. Bir de İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması gündemdeydi. Şu anda arkadaşlarımız Urfa'da. Genel Müdürümüz oraya gidecek. Işıklandırma ile ilgili sorunlar giderilmeye çalışılacak. Bu ışıklandırma sorunu giderilirse gece, giderilmese gündüz oynanacak. Ama bu henüz resmi olarak açıklanmadı. Bunu resmi olarak açıklama yetkisi de Futbol Federasyonu'na aittir. Bu gayri resmi bir ifadedir" dedi.

KULüP BAŞKANLARI SEYİRCİNİN ETKİSİNDE KALARAK DEMEç VERİYOR

Kulüp Başkanları ile Federasyon Başkanı arasında yaşanan tartışmaların soruması üzerine de Bakan Özak, "Biz dün sporda şiddetle ilgili 2005'de çıkan yasanın iyileştirilmesi, bazı maddeleriniz değiştirilmesi ile ilgili toplantı yaptık. Anayasa maddeleri görüşmelerinin yoğunluğu nedeniyle bunu önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Hükümet olarak elimizdeki gücü federasyonlara devrettik. Tamamen özerk olan Futbol Federasyonu kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Onlara destek olacak yasalar ve mali şartlarda iyileştirme yapabiliyoruz. Sporla ilgili tüm kişiler çok dikkatli olma durumundadır. Kazanan kaybeden olacak. Mutlaka alkışlanması lazım. Vefat eden Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın'ın cenazesinde herkes, 'centilmen insan budur' dedi. Demek ki toplumun buna özlemi var. Bu bir mesajdı. Yaşarken de, musalla taşında da mesaj verdi. Kulüp başkanlarımız zaman zaman seyircilerinde etkisinde kalarak kendilerinin sonradan pişman olabildiği demeçler verebiliyorlar. Bunlardan vazgeçmek lazım. Lütfen maç sonrası sonuçlara göre hemen konuşmasınlar. Suçlayıcı bir yer aramayalım. Aynaya bakıp kendimizin hatalarını eleştirirsek daha fazla yol alırız" diye konuştu.

TEMİZ SPOR ORTAM İSTİYORUZ

Bakan Özak, şike soruşturmasına yönelik sorulan bir soruya ise, "Türkiye'de şike ve teşvikin cezası yoktu. Sadece idari ceza verilebiliyordu. Şimdi 5 ila 12 yıl ceza verilebilecek. Bochum savcılığı tarafından yürütülen bir şike soruşturması vardı. ülkemizle ilgili konuları aldık ve bizde soruşturmaya başladık. Şu anda yasal süreç işliyor. Kimse suçlu yada suçsuzdur diyemeyiz. Kim suç işlemişse cezasını çeksin. Daha önce bunların olmasının nedeni yasada bunlarla ilgili madde olmamasıydı. Şu anda inanılmaz bir denetim var. Temiz bir spor ortamı istiyoruz ve bunun için herkes üzerine gidiyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title