Haberler

Spil'de Muteşem Tasavvuf Şöleni

Manisa Spil Dağı At Alanı Mevkiinde Gerçekleştirilen 15. Geleneksel Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni'nde Manisalılar Tasavvufa Doydu.

Manisa Spil dağı At Alanı mevkiinde gerçekleştirilen 15. Geleneksel Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni'nde Manisalılar tasavvufa doydu.

Belediye otobüsleri ve iş adamı İsmail Akçura'nın sponsor olduğu özel firmalara ait otobüsler, sabahın erken saatlerinden itibaren Muradiye Camii önünde bekleyen vatandaşları Spil'e taşıdı. Katılımın bir hayli fazla olduğu şölene 22. Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın yanı sıra, Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Pari Manisa milletvekilleri, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açış konuşmasını yapan Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Manisa Belediyesi, Valilik, Jandarma Komutanlığı, iş adamları ve ilgili kuruluşlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Bülent Kar ise amaçlarının tarihi kent olan Manisa'yı bir kültür kenti haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yıllardır mevlithanlar gününün istikrarlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda mevlithanlar gününe katıldığı için bazı kesimler tarafından eleştirildiğini hatırlatan Arınç, "TBMM Başkanıyken de buraya geliyordum, şimdide geliyorum. Bu da benim farkım. Çünkü insan sadece yiyip içen, tüketen ekonomik varlık değildir. Maneviyatta vardır. Bizi insan bir ruhumuz var. Türkiye maalesef yozlaşmanın etkisinde kalıyor. Bizi biz yapan değerlerimiz sahip çıkıp, onları yaşatmamız lazım. Mesela Miraç Kandili'nde bana tam 900 mesaj gelmiş. Bu, insanımızın küreselleşme karşısında değerlerine sahip çıktığını gösteriyor." dedi.

"MAKAMLARA TAKILI KALMAMAK LAZIM"

TBMM Başkanlığını bırakırken 1 saniye bile düşünmediğini sözlerine ekleyen Arınç, "Hem başım dik ayrıldım hem de çok değerli bir arkadaşımın seçilmesine katkı sağladım. Bu makamlara çok takılı kalmanın anlamı yok. Bundan sonra sizlerle daha fazla birlikte olacağım. Bugünde buraya 5 milletvekili birlikte geldik. Beşi bir yerdeyiz. Sizden hiç ayrılmayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ünlü mevlidhanlar Kuran-ı Kerim okudu. Türk Tasavvuf musikisinden örneklerin seslendirildiği şölende özellikle ezan okunurken alandakiler duygulu anlar yaşandı. Yemek dağıtımı esnasında ise uzun kuyruklar oluştu. Öğlen namazının ardından devam eden etkinlik akşam 18.00'da sona erdi.

(MY-ÖA-

(ÖA-Mİ-)

11.08.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title