Haberler

Şırnak: Güneydoğu'daki Sel Felaketinin Ardından

Şırnak Belediyesi Başkanı Ahmet Ertak ve Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak, Uludere İlçesi'nde Sel Afetine Maruz Kalan Mahallelerde Çalışmaları Yerinde İnceledi.

Şırnak Belediyesi Başkanı Ahmet Ertak ve Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak, Uludere İlçesi'nde sel afetine maruz kalan mahallelerde çalışmaları yerinde inceledi.

Yaklaşık 100 milyon YTL'lik hasarın meydana geldiği ilçeyi ziyaret eden belediye başkanları, selden zarar gören vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Başkanlar, selden zarar gören birçok vatandaşın evini ziyaret ettikten sonra basına açıklamada bulundu. Selden hemen sonra afet yerine geldiklerini ve belediyenin bütün imkanlarıyla seferber olduğunu kaydeden Başkan Ertak, "Selden zarar gören vatandaşlarımıza her türlü yardım yapmak için buraya geldik. Dün de buradaydım. Burada yapılan çalışmaları yerinde izliyoruz. Belediyemize ait birçok iş makinemiz burada, vatandaşlarımıza sürekli hizmet edildi. Uludere'de gerçekten çok büyük hasarlar oldu. İlçede su ve elektrik sıkıntısı had safhada bulunuyor. Halk, çok zor şartlar altında yaşıyor. Buraya yardımlar yolların kapalı olmasından dolayı yeni geldi. Vatandaşların acil ihtiyacı olan; şu an sadece gıda maddesi ve temiz sudur. İlçede yaşayanlar, çamur içinde yatıp kalkıyor. Adeta savaş alanına dönen ilçede tek teselli, olayda can kaybının olmamasıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title