Haberler

Şimşek: "Ortalığı Karıştırmak Hangi İnsafa Sığar"

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da- Bakan Şimşek: "Ortadoğu'da bu kadar kan dökülürken, bu kadar sorun varken, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını takdir edeceğinize, teşekkür edeceğinize, ortalığı karıştırmak hangi insafa sığar"BATMAN (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da bu kadar kan dökülürken, bu kadar sorun varken, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını takdir edeceğinize, teşekkür edeceğinize, ortalığı karıştırmak hangi insafa sığar" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da- Bakan Şimşek: "Ortadoğu'da bu kadar kan dökülürken, bu kadar sorun varken, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını takdir edeceğinize, teşekkür edeceğinize, ortalığı karıştırmak hangi insafa sığar"BATMAN (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da bu kadar kan dökülürken, bu kadar sorun varken, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını takdir edeceğinize, teşekkür edeceğinize, ortalığı karıştırmak hangi insafa sığar" dedi. Batman'a gelen Bakan Şimşek'i havaalanında Vali Azmi Çelik, Emniyet Müdürü Necati Denizci ve partililer karşıladı. Beraberinde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Beşiri ilçesine geçen Bakan Şimşek, burada AK Parti İlçe Kongresi'ne katıldı.Kongrede konuşan Bakan Şimşek, Suriye'de Esed rejiminin birkaç yıl öncesine kadar Kürtlere kimlik bile vermediğini anımsatarak, "Suriyeli Kürtlerin kimliği yoktu. Çünkü onları vatandaş yerine bile koymuyorlardı. Cumhurbaşkanımızın çaba ve telkinleriyle ilk defa birkaç yıl önce Kürtlere kimlik verildi" dedi.Suriye'de bazı Kürt gruplar ile IŞİD arasındaki çatışmalara da değinen Şimşek, "Hükümet olarak biz Suriye'yi tamamen Esed rejiminden, IŞİD'in zulmünden nasıl kurtaracağız diye çabalarken, 'buraya müdahale etmesin' diyorlar ama 'yardım etsin' diyorlar. En son Kobani'den 200 bin kişiye Türkiye kapı açtı" diye konuştu.- "4,5 milyar dolar harcandı"Maliye Bakanı Şimşek, Avrupa'nın bütün Ortadoğu'daki çalkantılar sırasında savaştan kaçan 123 bin kişiye kapısını açtığını belirterek, Türkiye'nin ise 2 milyon Suriyeli ve Iraklıya kucak açtığını dile getirdi.Türkiye'nin göçmenler konusunda yaptıklarının takdir edilmesi gerektiğini aktaran Şimşek, "Bugüne kadar 4.5 milyar dolar harcandı. Bunu takdir etmeleri gerekirken, Ortadoğu'da bu kadar kan dökülürken, bu kadar sorun varken, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını takdir edeceğinize, teşekkür edeceğinize, ortalığı karıştırmak hangi insafa sığar" ifadesini kullandı.Şimşek, "Kürtlere, temel hak ve özgürlükler anlamında olsun, ekonomik kalkınma anlamında olsun en güçlü destek bu dönemde olmuştur" dedi.Maliye Bakanı Şimşek, BDP ve HDP'nin 1940'lı yıllardaki CHP zihniyetinden farkı olmadığını ifade ederek, bunların herkesi tek tipleştirmek istediğini savundu. "Onların gözünde tek tip Kürt vardır, muteber Kürt vardır" diyen Şimşek, "Dolayısıyla çocuklarımızın ve bölgemizin geleceğine, bu çatı altında bir araya gelerek bölgedeki yatırımlara vesile olmakla aynı zamanda kendi geleceğinize sahip çıkıyorsunuz" diye konuştu.Kongrede, tek liste olarak seçime giren Abdurrahman Şen yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Bakanın Havaalanında karşılanması- İlçe Kongresine katılım,- Bakan Konuşmadetaylar

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Ak Parti Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title