Haberler

Siirt Valiliğinin Kültür Etkinlikleri Devam Ediyor

Siirt Kültür Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenecek Uluslararası Veysel Karani Ve Anma Etkinliklerinin Hazırlıkları Sürüyor.

Siirt kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenecek uluslararası veysel karani ve anma etkinliklerinin hazırlıkları sürüyor. Siirt Valisi Musa Çolak, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Veysel Karani'yi, bu yıl çok daha geniş bir programla anacaklarını belirterek, 3 gün sürecek etkinliklerle ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Siirt'in sahip olduğu zengin kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Vali Musa Çolak, "İlimize ait kültürel mirasımızı, tarihi kıymetlerimizi ve kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi toplumumuzun ve yeni nesillerin istifadesine sunmak amacıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenliyoruz.

Her yıl andığımız Veysel Karani'yi bu yıl daha geniş bir programla anacağız. Üç gün sürecek etkinliklerimizin ilki 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü başlayacak. Ebru sanatı, ney dinletisi, Dursun Ali Erzincanlı ve Serdar Tuncer'in şiir dinletisiyle başlayacak olan etkinlikler, Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konferansı ve Uluslararası Veysel Karani Sempozyumu ile sona erecek." dedi.

Bu yıl düzenlenecek sempozyumun ilk defa uluslararası boyutta tertiplendiğini vurgulayan Vali Çolak şunları kaydetti: "Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk defa 10 yabancı ve 30 yerli akademisyenin katılımıyla Uluslararası Veysel Karani Sempozyumu düzenliyoruz. Sempozyumda sunulacak bildirileri daha sonra kitap haline getireceğiz. Amacımız tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere tanıtmaktır."

Siirt'in köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Vali Musa Çolak, "Siirt, çok kıymetli kültürel değerleri topraklarında barındırmaktadır. Veysel Karânî Hazretleri, İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri ve Sultan Memduh Hazretleri bu değerlerimizin önde gelen mimarlarıdırlar. Bu büyük isimler, Siirt'in tabii güzelliğine manevî güzellikler katmaktadırlar. Siirt Valiliği olarak, zengin kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarabilmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu amaçla turizmin alt yapısı için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Her yıl binlerce ziyaretçinin akın ettiği Ziyaret beldesinde eksikliği hissedilen sosyal tesislerin yanında 4 yıldızlı otel, misafirhane ve ticaret merkezinin inşaatları tamamlandı. Bu hafta Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle bu tesislerimizi hizmete açacağız. Ziyaret beldemize modern bir görünüm kazandıracak bu yatırımlar sayesinde, ziyaretçi sayısında önemli artış bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title