Haberler

Selçuklu Ziraat Odası'ndan "Konya Afet Bölgesi İlan Edilsin" Çağrısı

Konya'nın Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, Yaşanan Kuraklık Nedeniyle Konya'nın Afet Bölgesi İlan Edilmesi ve Çiftçilerin Borçlarının En Az 1 Yıl Ertelenmesi Gerektiğini Söyledi.

Konya'nın Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, yaşanan kuraklık nedeniyle Konya'nın afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilerin borçlarının en az 1 yıl ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Faruk Çöklü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde buğday üretiminin 1/4'ünün Konya'da yapıldığını ancak yağış azlığı nedeniyle bir çok yerde yüzde 80'lere varan rekolte düşüşleri yaşanabileceğini belirterek, "Ovada sulanabilir arazi oranı yüzde 20'dir. Diğer bölgelerde ise kuru tarım yapılmaktadır. Kuru tarım yapılan arazilerimizin yüzde 50'lik kısmına biçerdöver maalesef giremeyecek, hasat yapılamayacaktır. Uzun yıllardır böyle bir kuraklık afeti bölgemizde görülmemiştir. Bölge çiftçimizin, üreticimizin kurtarılması, tekrar üretim yapabilecek seviyeye getirilebilmesi için acil önlemler alınması gerekmektedir. Bununla ilgili Konya; Bakanlar Kurulu Kararı ile afet bölgesi ilan edilmeli, ilimizde derhal hasar tespit komisyonları kurulmalı ve valiliğimizce hasar tespit çalışmalarına başlanılmalıdır" dedi.

Çiftçilerin borçlarını ödemekte de zorlanacaklarını dile getiren Çöklü, çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl faizsiz şekilde ertelenmesini ve Doğrudan Gelir Desteği'nin 2007 yılı primleri Ekim ayında bir defada ödenmesinin çiftçiyi rahatlatacağını söyledi.

(MÇ-FM)

10.06.2007 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title