Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi Adem Serin için memleketi Gaziantep'te tören düzenlendi.

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi Adem Serin için memleketi Gaziantep'te tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi. Burada yapılan törene şehidin annesi İsminur, babası Şefik, kardeşleri Tuğba, Emine, Gülnaz ve Ahmet Serin, anneannesi Zekiye, dedesi Ali ve dayısı Ali Yılmaz ve akrabalarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel, CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören boyunca şehit oğlunun ev arkadaşları Ümit Yusuf Aldık ve İbrahim'e sarılarak teselli bulmaya çalışan anne İsminur Serin, oğluna söz verdiğini, ağlamayacağını belirterek "Her zaman vatanımızın, milletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Allah yavruma şehitlik mertebesini nasip etti." dedi.

Şehidin teyzesi ise "Cenazelerde ağlayanlardan nefret ederdin Adem'im" diye ağıt yaktı. Şehidin dedesi ise gözyaşları içinde torununun Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz vererek musalla taşına yerleştirilmesine yardım etti.

Ağabeye asker selamı

Tören sırasında şehidin göreve ilk başladığında kendisine aldığı yunus timlerinin kıyafetini giyen, gözüne de gözlüklerini takan 6 yaşındaki kardeşi Ahmet, tabutun başında asker selamı verdi. Gözyaşlarını tutamayan çocuğu, dayısı Ali Yılmaz teselli etti. Yılmaz, tabutun başına geçerek, "Allah seni peygamberimize komşu etsin yiğidim." diye ağladı.

Şehidin kız kardeşi Emine gözyaşları içinde "Ağabeyimin bugün düğünü. Patlamanın olduğu saatte biz sana kız istiyorduk." diyerek acısını yanındakilerle paylaştı.

Şehidin hemşire olan kızkardeşi Gülnaz ise ağabeyinin tabutuna sarılarak "Abi bak senin aldığın elbiseleri giydim. Bana çok yakıştırıyordun. Bak yine onu giydim. Senin düğünün böyle mi olacaktı? Arkanda kardeşlerin var merak etme bu vatanı böldürmeyeceğiz" diyerek ağabeyine veda etti.

"Annesi bize emanet ederdi"

Şehit Adem Serin için son görevini yerine getirmek üzere Gaziantep'e gelen meslektaşı ve eski ev arkadaşı Muharrem Aşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada acılarının çok büyük olduğunu dile getirerek 3 yıl ev arkadaşlığı yaptığı şehidin çok güleryüzlü, espirili biri olduğunu söyledi.

Aşçı, şehidin inancı kuvvetli bir insan olduğuna dikkati çekerek "Annesi sık sık İstanbul'a gelirdi. Bizi de çok severdi. Giderken de Adem'i bize emanet ederdi. Bizi gördüğünde gözyaşları içinde 'emanetimi niye getirmediniz, daha biz nişan yapacaktık' dedi. Birliğinde bir tek Adem şehit oldu. Patlamanın olduğu sırada Adem namaz kılmaya gidiyormuş." ifadesini kullandı.

Şehidin kuzeni Pınar Akçiçek ise 2 gündür yüreğinde bir sıkıntı olduğunu, geceleri uyuyamadığını vurgulayarak, "Sonunda bu patlama oldu ve Adem şehit düştü. Küçüklüğümüz birlikte geçti. Çok iyi anlaşırdık. Sürekli şakalaşırdık. İkimiz de polis olmak isterdik. Hayalimiz buydu küçükken. Adem polis oldu ben olamadım. Bunu hep ona söylerdim." diye konuştu.

Mehmet Şimşek'in konuşması

Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise şehidin yakınlarına ve Türk milletine baş sağılığı diledi.

Şehitlikten üstün mertebe olmadığını anımsatan Şahin, "Acımız büyük ama hainler başarıya ulaşamayacaktır. onların denediği toplumsal huzuru bozmaktır. Biz daha da kenetleneceğiz, bir ve beraber olacağız inşallah, beraber olacağız, güçlü olacağız. Onların amacı Türkiye'yi çevresiyle ilgilenmekten kopartıp içine döndürmektir. Biz ülkemizin bekası için birlik ve beraberliği için daima mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Şimşek, terörün amacının Türkiye'yi ekonomik olarak çökermek olduğunu dile getirerek, bunda başarılı olamayacaklarını kaydetti.

Polis ve askerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Mehmet Şimşek, "Millet olarak biriz ve beraberiz. Allah'ın izniyle bu zorlukların hepsini aşacağız. Türkiye'yi bu noktada zora sokmak için bütün terör örgütleri koalisyon kurmuş durumda. Ama şunu bilmeleri lazım Türkiye güçlü ve büyük bir ülke. Çünkü yürekler bir atıyor. Vatan uğruna canımızı vermeye hazırız. Bu mücadeleyi Türkiye kazanacaktır. Bu mücadele Türkiye'nin bekasının, birlik, beraberlik ve bütünlüğünün korunmasının mücadelesidir. Ben tekrar Adem kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Şehitler ölmez, bu topraklar bölünmez." şeklinde konuştu.

Şimşek, konuşması sırasında vatandaşların "İdam isteriz" şeklinde slogan atması üzerine "Onlar hak ettiği cezanın en ağırını alacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." karşılığını verdi.

Şehit polis memuru Serin'in naaşı, Gaziantep Müftü Yardımcısı Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazı ve okunan duaların ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Gaziantep İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title