Haberler

SAP, KOBİ'leri Dünya Standartlarına Taşıyor

Güncelleme:

35 binden fazla KOBİ'nin can simidi olan SAP Business One, bir süre önce tanıştığı Türkiye'deki KOBİ'ler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Firmalara sağladığı düşük maliyet avantajıyla işletmenin tüm fonksiyonlarının kısa sürede bütünleşik olarak çalışabilmesine imkan veren SAP Business One, ek lisans gerektirmeyen mobil özellikleriyle de KOBİ çalışan ve yöneticilerinin sipariş girişi, stok yönetimi ya da müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi birçok operasyonu online yürütmesine ve takip etmesine imkan veriyor.

SAP Business One, KOBİ'lerin yeni TTK'nın gerektirdiği en önemli değişikliklerden birisi olan Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na (IFRS) göre raporlama yapılabilmesini de sağlıyor.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünyanın dört bir yanındaki KOBİ'lerin sağ kolu olmayı başaran ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümü SAP Business One'ı birkaç ay önce Türk KOBİ'lerinin de hizmetine sunmuştu. Sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir çözüm arayışındaki KOBİ'ler tarafından da büyük bir heyecanla karşılanan Business One, mali yönetim, satın alma, bankacılık, müşteri ilişkileri (CRM) ve depo yönetimi de dahil şirketin tüm operasyonlarını otomatik, etkili ve verimli hale getiriyor.

Firmalara sağladığı düşük maliyet avantajıyla işletmenin tüm fonksiyonlarının kısa sürede bütünleşik olarak çalışabilmesine imkan veren SAP Business ONE, ek lisans gerektirmeyen mobil özellikleriyle de KOBİ çalışan ve yöneticilerinin sipariş girişi, stok yönetimi ya da müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi birçok operasyonu online yürütmesine ve takip etmesine imkan veriyor. Dahası SAP Business One ile artık KOBİ'lerin de Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na (IFRS) göre raporlama yapabilmesi hızlı ve kolay hale geliyor.

40'tan fazla ülkede, 35 binden fazla kurumun tercihi

SAP Business One'ın tüm dünyada 40'dan fazla ülkede, 27 farklı dilde ve 35.000'den fazla kurumsal firmada aktif olarak kullanıldığına dikkat çeken SAP Türkiye Business One Kanal Satış Yöneticisi Gökçe Özen, yazılımın tüm KOBİ'lerin taleplerini karşılamak üzere geliştirilmiş bütünleşik ve esnek bir ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "SAP Business One, yazılım, finans, satış, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), servis, depo, satın alma, lojistik ve raporlama modüllerinin tümünü bir arada ve entegre bir şekilde sunan geniş kapsamlı bir çözüm olma özelliğine sahip. Yalnızca bir kullanıcısı olan firmalara dahi entegre edilebilen SAP Business One, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için tasarlandı."

Düşük maliyet ve hızlı kurulumla KOBİ'ler rahat bir nefes alıyor

KOBİ'lere kapsamlı bir çözüm sunan Business One, kolay kullanım, uygun fiyat ve kısa sürede entegre edilebilme özellikleri ile fark yaratıyor. Çözümün sayısız teknik avantaja sahip olduğu söyleyen Gökçe Özen, çözümü KOBİ'ler açısından en çekici kılan özelliklerin başında ise düşük toplam sahip olma maliyeti, kısa sürede uygulama ve kullanım kolaylığının geldiğini ifade ediyor: "Business One, hızlı uygulama metodolojisi ile 2-8 haftada canlı uygulamaya geçiş sağlandığından, şirketlerin göz açıp kapayıncaya dek kapsamlı bir dönüşüm geçirmesi mümkün oluyor. Büyüyen işletmeler için sınıfının en iyisi olan uygun fiyatlı bu çözüm, daha önce olmadığı kadar firmaların yüksek düzeyde verimli olmasını, masraflarını azaltmasını sağlıyor."

Büyümek isteyen KOBİ'ler için doğru adres

Business One, firmalara sağladığı düşük maliyet avantajı ile kısa sürede işletmenin bütün fonksiyonlarının bütünleşik olarak çalışabilmesine imkan veriyor. SAP uygulamaları aynı zamanda, tedarikten teslimata kadar uzanan lojistik bir zincir oluşturmak için, iş süreçlerini müşteriler ve tedarikçilerle birleştiriyor. Üstelik Business One, yalnızca aynı işletmede bulunan departmanların sistem entegrasyonunu sağlamakla kalmıyor, aynı yönetim altındaki işletmeler arasında da entegrasyonu sağlıyor. Yani işletmelerin, büyüme sürecinde büyük önem taşıyan farklı bölgelerde bulunan bayi, ofis, fabrika veya şubelerdeki iş süreçlerini birleştirmesi mümkün oluyor. SAP Türkiye Business One Kanal Satış Yöneticisi Gökçe Özen bu noktada Business One'ın esnek bir yazılım geliştirme kiti (SDK) olması ve çözüm ortaklarının sunduğu sektörel uygulamalar sayesinde her KOBİ'yi bulunduğu sektöre özel çözümlerle çalışma imkanına kavuşturduğuna da dikkat çekiyor; Özen, "Her sektörün kendine özel dinamikleri olduğunu çok iyi bilen SAP'nin iş ortakları ile birlikte geliştirdiği 350'nin üzerinde sektöre özel uygulaması bulunuyor," diyor.

Neden işletme büyüdükçe çözümlerden vazgeçmek gereksin ki?

SAP Business One ile KOBİ'ler düşük performanslı çözümlere, eskimiş bilgilere, veri depolamaya yönelik sınırlara, aynı anda kullanım açısından kullanıcı ve yer sayısı kısıtlamalarına veda ediyor. Bunun yanı sıra, SAP Business One Bakım Programı sayesinde, KOBİ'ler ürün geliştikçe yeni işlevlere otomatik olarak erişme imkanına da sahip. Ayrıca Business One kullanan bir KOBİ'nin hali hazırda SAP kurumsal çözümü kullanan global bir organizasyonun şubesi, müşterisi veya tedarikçisi olması durumunda ise, önceden konfigüre edilmiş entegrasyondan yararlanma imkanı bulunuyor. Entegrasyon konularına, ana veri yönetimi kontrolü (kalemler, müşteriler ve tedarikçiler), hesap planı, finansal bilgilerin ve şirketler arası ticaretin konsolidasyonu da dahil bulunuyor.

Geliri ve verimliliği artırın, maliyetleri azaltın

Büyüyen işletmeler için sınıfının en iyisi olan uygun fiyatlı bu çözüm, KOBİ'lerin daha önce olmadıkları kadar yüksek düzeyde verimli olmalarını, masrafları azaltmalarını, fırsatları değerlendirmelerini ve zorlukların üstesinden gelmelerini sağlıyor. Herhangi bir yerden sistemde bulunan gerçek zamanlı bilgilere kolay erişim imkanı sayesinde, şirketin yeni satış fırsatları belirlemesine, pazara hızlı bir şekilde yeni ürünler sunmasına ve ayrı bir iş teşkil etme düzeyinde müşteri desteği ve hizmetleri sağlamasına olanak tanıyor. Business One kullanan şirketler, yeni işlevler eklendiğinde, sistem uyumluluğunu sağlamaya yönelik masraflı yükseltmelere ve tekrarlanan uyarlama çalışmalarına da güle güle diyor. Merkezi hale getirilmiş tek bir veri havuzu, doğru kişilere doğru bilgileri sağlayarak ve gereksiz veri girişini kaldırarak verimliliği önemli ölçüde artırıyor.

Mobil imkanlara ek ücret ödemeden sahip oluyorlar

SAP olarak Business One ile Türkiye'deki KOBİ'lere daha kısa sürede ve daha ekonomik bir şekilde uçtan uca çözüm sunmayı hedeflediklerini söyleyen Gökçe Özen bunu, "Özellikle mobil uygulaması ile fark yaratan bu çözüm, KOBİ'lerin mobil olarak hiçbir ek lisans ücreti ödemeden istediği her ortamdan online olarak bağlanmasını sağlıyor. Bu sayede de KOBİ çalışanları ve yöneticileri, istedikleri an sipariş girişi, stok yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi birçok aktiviteyi online takip edip giriş yapabiliyor. Dolayısıyla da KOBİ'lerin stok sürelerini önemli ölçüde azaltıp lojistik yönetimine yeni bir boyut getirmesi mümkün oluyor," sözleriyle açıklıyor.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndaki yeniliklere hazır

SAP Business One, TFRS, vergi kodları, vergi raporlaması, yasal defterler, XBRL teknolojisi, kullanıcı giriş loğları gibi yasal ihtiyaçları her detayıyla yerine getiriyor. SAP Business One sayesinde kullanıcılar, hem gündelik muhasebesel işlemlerini, hem de ay/yıl kapanışını daha kolay ve hızlı yapabiliyor. Daha da önemlisi çözüm, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) getirdiği en önemli değişikliklerden birisi olan ve uluslararası platformda anlaşılabilir olmayı sağlayan IFRS'ye (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) göre raporlama yapabilme olanağını da sunuyor. Tüm bunların sonucunda kullanıcı hataları minimum seviyeye indiği için firmaların, kanunla birlikte önemi oldukça artan iç ve dış denetimlerini daha rahat geçirmesi sağlanıyor.

Yasayla birlikte, bütçe planlama ve yapılan bütçenin takibi konuları da oldukça önemli bir hale geldiğinden, SAP Business One Bütçe Modülü ile bu konuda da KOBİ'leri destekliyor. Yıllardır müşterilerine güçlü, kullanımı kolay, değişikliklere kolay uyum sağlayabilen bir platform sağlayan SAP, bu kapsamda Business One çözümü ile KOBİ'lerin yasaya uyumunu ve iş süreçlerini hızlandırarak pazarda güçlenmelerini, sürdürülebilirliklerini sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gökçe Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title