Haberler

Sahil Güvenlik Uçağı Teslim Töreni

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, AB ülkeleri arasında ve Türkiye'nin komşu olduğu diğer ülkeler arasında örnek seviyede bir teşkilat ve platform standardında" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, " Sahil Güvenlik Komutanlığı, AB ülkeleri arasında ve Türkiye'nin komşu olduğu diğer ülkeler arasında örnek seviyede bir teşkilat ve platform standardında" dedi.

Deniz Karakol ve Sahil Güvenlik Uçakları Görev Ekipmanları Tedarik ve Platformlara Entegrasyonu (MELTEM-2) projesi kapsamında ilk sahil güvenlik uçağı, TUSAŞ tesislerinde düzenlen törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi.

İçişleri Bakanı Şahin, törende yaptığı konuşmada, sahil güvenlik komutanlığının ülkenin deniz yetki alanlarında, denizde ve havada mesai gözetmeden başarılı şekilde görevini icra eden bir teşkilat olduğunu söyledi.

Şahin, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında ve Türkiye'nin komşu olduğu diğer ülkeler arasında örnek seviyede bir teşkilat ve platform standardına ulaşmış bir birim olan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, denizde arama kurtarma faaliyetleri sonucunda her yıl ortalama 2 bin insanın hayatını kurtaran bir teşkilat olduğunu kaydetti.

Şahin, bunun dışında yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardımda bulunma, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliğiyle mücadelede ayrıca stratejik öneme haiz tesislerin denizden güvenliğini sağlama gibi farklı alanlarda icra ettiği görevleri itibariyle Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, tıpkı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi görev ve hizmetleri itibariyle halkla iç içe yaşayan ve çalışan bir kolluk gücü olduğunu ifade etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın son yıllarda uygulamaya koyduğu projelerle mevcut kuvvet yapısını, imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye, diğer kurum ve kuruluşlarla örnek işbirliği platformları oluşturmaya devam ettiğini anlatan Şahin, bu kapsamda bugün teslim edilen uçağın, üzerindeki son teknoloji donanımlarıyla mavi vatan olarak adlandırılan denizlerdeki, münhasır ekonomik bölgelerde, arama-kurtarma bölgelerinde ve Türk kara sularında gözetim ve koruma görevini yapmak noktasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Örneğin, bu uçağın icra edeceği bir görev uçuşuyla Karadeniz'de sahillerin 120 deniz mili yani yaklaşık 200 kilometre açıklarına kadar uzanan deniz yetki alanlarının rahatlıkla gözetilebileceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bu uçak, sahip olduğu radar, kamera, gelişmiş muhabere imkanları, deniz kirliliği tespit cihazlarıyla her türlü yasa dışı olay hakkında yerdeki analiz merkezlerine anlık görüntü aktarabilecek.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, hizmete giren deniz gözetleme uçaklarıyla aynı zamanda arama kurtarma sahamızın en uzak noktalarında dahi meydana gelebilecek deniz kazalarına daha hızlı ve daha etkin olarak müdahale edecek yeni bir platforma kavuştu. Bu şekilde, denizdeki arama kurtarma faaliyetlerimizin etkinliği de artmış olacak."

Bakan Şahin, İçişleri Bakanlığı olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın mevcut gelişimini daha da ileriye götürmek için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Muhabir: Bülent Karaaslan - Necip Fazıl Çelik

Yayıncı: Fazilet Özer - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Sahil Güvenlik Komutanlığı İdris Naim Şahin Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title