Haberler

Sağlık Bakanlığı'ndan restoran ve kafelerin açılması için yeni kriterler: 45 dakika oturma ve müşteri kapasite sınırı geliyor

Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren restoran ve kafeler uzun bir süredir yalnızca paket servis ve gel-al hizmeti verebiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın "Yerinde Karar" uygulamasıyla yeniden açılacak olan kafe ve restoranlara kapalı alanlarda oturmak için 45 dakika süre şartı ve müşteri kapasite sınırı geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan ve İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanacak tedbirler kapsamında restoran, lokanta ve kafeler gibi yeme ­içme yerleri sadece paket servis veya gel­-al şekilde hizmet veriyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KAFE VE RESTORANLAR İÇİN YENİ FORMÜL

Tedbirler kapsamında yaklaşık üç aydır kapalı olan kafe ve restoran sahipleri sık sık sektörün zor durumda olduğunu dile getiriyor. Sağlık Bakanlığı da vaka sayılarının azaldığı illerde tedbirlerin gevşetilerek kafe ve restoranların açılabileceği bir formül üzerinde çalışıyor.

"YERİNDE KARAR"LA HER İL KENDİ KISITLAMASINI KALDIRABİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu salgın yönetiminde 'Yerinde Karar' dönemi ile birlikte her il veya ilçe kendi kısıtlamasını kaldırabilecek veya yeni kısıtlamaları uygulamaya koyabilecek.

1 MART'TA YENİ UYGULAMALAR BAŞLIYOR

1 Mart'tan itibaren bu kriterlere uyan illerde yasaklar gevşetilecek. Bu kararların alınmasında, o ildeki 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının yanı sıra, hastane kapasitesi, yoğun bakım yatak sayısı gibi kriterlere bakılacak.

KAPALI ALANLARDA YÜZDE 30, AÇIK ALANLARDA YÜZDE 50 KAPASİTE SINIRI

Kriterlere uyan illerde kafe ve lokantalar belli şartlarda açılacak. Lokantaların kapalı bölümlerinde yüzde 30, açık alanlarında yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edilecek. Kapalı alanlarda oturmaya süre sınırı getirilecek.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre bu sürenin 45 dakikayı aşmayacağı ifade ediliyor. Uzmanlar süreyi daraltarak, virüsün bulaştırma ihtimalinin de düşürüleceğini dile getiriyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500

Yorumlar (138)

Aceleci:

Zaten kepenk kapatmadı çoğu. Paket servis yapıyorlar. Çoğu işletmeci eve servis olduğu için elemanını azalttı. Dükkandaki masrafları azaldı. Cirosunu artıran da çok oldu. Bu salgın sürecinde az daha sabır gerekli. Herkes aşısını olsun sonra kararlar alınsın

20
56
yanıtYanıtla
boşnak 5438:

Malsin sen bisey demiyom sana

yanıt14
yanıt3
Virüs artar.:

Şimdi açılsa vaka sayısı yeniden artacaktır. Mantıklı olan 15 günlük tam kapanmadır. Bu sayede hastalar belli olur. Şimdiye kadar yapılsa sorun çözülmüş olacaktı.

42
20
yanıtYanıtla
Boş boş konuşmayalım lütfen:

Sevgili Virüs, 15 gün tam kapandın diyelim 90 milyon insan. . Sonra yurtdışına çıktı birisi virüsü getirdi, bulaşmaya tekrar başladı. . 15 gün tüm dünyanın aynı anda kapanması lazım dediğinin olması için :)

yanıt18
yanıt4
yiğit:

benim çeklerimle senetlerimide gel sen öde olurmu tam kapanma tam kapanma diyorsun ya

yanıt14
yanıt3
AA:

15 GÜN TAM KAPANMA İŞE YARAMIYOR, 28 GÜN KAPANMAK GEREKİYOR, BUNU AYLAR ÖNCE YETKİLİLER KAÇ KEZ SÖYLEDİ, DÜNYADAN HABERİNİZ YOK. . . . NOKTA.

yanıt3
yanıt1
Emrah:

Yigit kardeşim sen boş konuşan Bi adamsın kimse şu dönemde biyere gidipte hiç bişey almaz herkez işini internet üzerinden görüyor 2.si vatandaşın. Cebi bomboş zaten sana ne. Alıp ne. Verecek 3.sü kiran işleyecek işin olsada olmasada dükkan sahibi kirasını işçi maaşını malzemeci seninde dedigin gibi işler iyicene karışacak çözüm kime oy verdiysen onlara söyle esnafa çiftçiye daha çok destek verip borçları ötelesin bakın amerikada Almanya ya adamlar esnafını kiracının kirasına kadar ödüyor git aç dükkanını vakalım kaç kişi gelecek acaba dolup dolup taşıcak mı boş laflarla kendinizi avutmayın

yanıt1
yanıt0
yiğit:

emrah kardeş sen esnafın halinden anlaman için esnafın en az şöyle 1 ay yanında durman lazım ki ne dediğimi anlaman lazım boş adam olsaydım boş boş gezen dolaşan olurduk

yanıt0
yanıt1
ALLAH GÖRSÜN:

Lokantaları kapat, kapalı spor salonuna adam doldurup parti toplantısı yap.

52
7
yanıtYanıtla
ne oluyor:

vallahi bu nasıl bir sistem kongre serbst lokanta yasak

48
3
yanıtYanıtla
Tüm 138 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title