Haberler

Sağlık Bakanı Akdağ Van'da Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Siyaset yapan herkes her türlü ırkçılığı ayaklar altına almalıdır" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Siyaset yapan herkes her türlü ırkçılığı ayaklar altına almalıdır" dedi.

Van'da bulunan Bakan Akdağ, Muradiye'deki incelemelerinin ardından Erciş Belediyesi'nce verilen iftar yemeğine katıldı.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, bölgeyi her ziyaret ettiğinde vatandaşların terör örgütü PKK'dan bıktığına şahit olduğunu belirterek, terör örgütünün silahlı eylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Bölgedeki insanların barış ve huzura dair umudunun yeşerdiğini anlatan Akdağ, bölge halkının terör örgütünün eylemlerinden bıktığını ifade etti.

Akdağ, özellikle BDP çatısı altında siyaset yapanların bağımsız, hür iradeleri ile siyaset yapması gerektiğine değinerek, halka hizmet etmenin yolunun bundan geçtiğini kaydetti.

"Gerçekten buradaki insanların silahlı terörist meselesine tahammülü kalmamıştır" diyen Akdağ, vatandaşların bunu açıkça ifade edemediğini, ancak yaka silktiğini dile getirdi.

-Baydemir'in açıklamaları-

Akdağ, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in açıklamalarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Diyarbakır Belediye Başkanı, Irak ve Suriye'de Kürdistan kurulmuş, İran ve Türkiye'de de kurulacak gibi laflar söylüyor. Ne kadar yanlış bir yaklaşım. Irk temelli bir özerklikten bahsedilebilir mi- Irk temelli bir özellikten bahsettiğiniz zaman ayrımcılığı körüklemiş olursunuz. Siyaset yapan herkes her türlü ırkçılığı ayaklar altına almalıdır. Bu Türkler, Kürtler ve Araplar için böyledir. Bu vatan toprağı üstünde yaşayan herkes için de böyle olmalıdır. Benim bölge halkında gördüğüm, artık PKK'nın silahlarını bırakmasını istediğidir."

-Suriye ve Myanmar'daki olaylar-

Suriye ve Myanmar'daki şiddet olayları ile diktatöryel rejimin sona ermesini temenni eden Akdağ, dünyanın da bu olaylara 'dur' demesi gerektiğini belirtti.

Akdağ, silahla ve şiddetle Türkiye'de çözülebilecek hiç bir mesele olmadığına işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiçbir mesele silahla, dağa çıkarak ve insanları öldürerek çözülemez. Bu ülkede kökeni, ana dili, etnik yapısı ne olursa olsun hepimiz bir birimizle kardeşiz. Bu kardeşlik hem inanç temelinde, hem tarih hem de kültür temelinde var. Birlikte bu vatanı bir vatan olarak inşa ettik. Bizim dedelerimiz Çanakkale'de, Allahu Ekber Dağları'nda, Erzurum'da birlikte şahadet şerbetini içtiler. Biz bir birimizden kız aldık, kız verdik. Şöyle iki göbek, üç göbek ötesine gidin. Kim Türklerden kız almamıştır, kim Kürtlere kız vermemiş, Araplarla evlenmemiştir. Namertlik hizmetini Türkiye'nin üstünde hala tüten bir ateş olarak yakmaya çalışanlar akıllarını başlarına alsınlar. Biz birbirimizden ayrılamayız. Bizi bir birimizden ayıramazlar. Biz istiyoruz ki gençlerimiz iş bulsun, AŞ bulsun, onları everelim. Tertemiz, huzurlu bir şekilde yaşasınlar. Aileler, anne ve babalar olarak başka bir arzumuz yok. Bu mübarek günleri vesile bilerek kardeşliğimizi pekiştireceğiz."

Ezanın okunmasıyla orucunu açan Bakan Akdağ, sofrada bulunan tuzlukların sağlıklı olmadığı gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

Akdağ ve beraberindekiler iftar yemeğinden sonra Kışla Camisi'nde akşam namazını kıldı.

Kışla Konteyner Kenti'nde bulunan Kadın Toplum Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Akdağ, özel bir TV kanalında program yapan Nihat Hatipoğlu ile bir süre sohbet etti.

Akdağ, buradaki incelemelerini tamamlayarak Kışla Camisi'nde teravih namazı kıldı ve ilçe merkezindeki bir çayevinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Geceyi Van'da geçirecek olan Akdağ'ın, sahuru sağlık çalışanları ile yapacağı öğrenildi.

Muhabir: Sıtkı Yıldız - Özkan Bilgin - Ali Dağer

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title