Haberler

SPOR Renay Onur: Dünyada tek kıtalar arası yarışı olmasından dolayı gurur duyuyoruz

Güncelleme:

SPOR Renay Onur: Dünyada tek kıtalar arası yarışı olmasından dolayı gurur duyuyoruz"Türkiye'nin uluslararası spor etkinliklerinin itibarı açısından çok önemli olduğu nu düşünüyoruz"Serhan TÜRK / İSTANBUL,(DHA) - Spor İstanbul Genel Müdürü İ.

SPOR Renay Onur: Dünyada tek kıtalar arası yarışı olmasından dolayı gurur duyuyoruz

" Türkiye'nin uluslararası spor etkinliklerinin itibarı açısından çok önemli olduğu nu düşünüyoruz"

Serhan TÜRK / İSTANBUL,(DHA) - Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, " Türkiye'de İstanbul'da yapılan bu yarış, dünyada tek kıtalar arası yarışı olması bizim çok gurur duyduğumuz bir iş" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen, N Kolay 43. İstanbul Maratonu sona erdi. Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından altın kategoride yer alan ve dünyada kıtalararası koşulan tek maraton unvanını taşıyan İstanbul Maratonu'nun bu yıl 43'üncüsü gerçekleştirildi. Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan N Kolay 43. İstanbul Maratonu, Sultanahmet Meydanı'nda son buldu. Maratonun ardından açıklamalarda bulunan Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, "Hava bence koşu için güzeldi. Güneşli hava atletler için yorucu ve yıpratıcı olabiliyor. Katılım harikaydı. Türkiye'de İstanbul'da yapılan bu yarış, dünyada tek kıtalar arası yarışı olması bizim çok gurur duyduğumuz bir iş. Katılım güzeldi. Sevindiren bir olay oldu. U23'te Türk erkeklerde rekor kırıldı. 36 yıllık rekoru İBB Spor Kulübü sporcusu Hüseyin Can kırdı. Bunun dışında genel kategoride Türk sporcumuz yok ama böyle bir rekor gelmesi bizim için mutluluk verici. Keyifli geçti. Herkes memnun. Bizim adımıza da güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI SPOR ETKİNLİKLERİNİN İTİBARI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU NU DÜŞÜNÜYORUZ"

İstanbul'un dünyadaki diğer büyük şehirlerde olduğu gibi maratonun artık giderek önemli olduğu bir hale geldiğini ifade eden Renay Onur, "Katılım artıyor. Bu sene 100 farklı ülkeden katılım vardı. Yabancı katılımında neredeyse en yüksek 3'üncü katılımdı. Bu son 5-6 yılda çeşitli sebeplerle çok ciddi düşüş olmuştu. Orada pandemiye rağmen ciddi bir artış gördük. Türkiye'nin, İstanbul'un tanıtımı için önemli. Hepimiz Türkiye'ye uzun yıllardır olimpiyatları keşke İstanbul'a gelse diyoruz. O yüzden uluslararası etkinlikte hem olması hem büyüyor olması Türkiye'nin uluslararası spor etkinliklerinin itibarı açısından çok önemli olduğu nu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası İstanbul Türkiye Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

26 Ocak hangi burç? 26 Ocak'ta doğanlar hangi burç oluyor? 26 Ocak tarihi hangi burç olur? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title