Haberler

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası'na katılan başsavcıları kabul etti

Güncelleme:

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası'na katılmak üzere Türkiye'de bulunan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başsavcılarını kabul etti. Akarca, kabulde Türk dünyasının birliği ve beraberliğinin tarihe not düşeceğini ve bu sayede siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerin gelişeceğini vurguladı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcıları 2. Şurası'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başsavcılarını kabul etti.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türk Devletleri Başsavcılık makamları işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uluslararası Adli Yardım Konusunda Ülkelerdeki Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalar, Karşılaşılan Güçlükler ve Çözüm Yolları" konulu Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcıları 2. Şurasına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başsavcılarını kabul etti.

Kabulde Akarca, Türk dünyasının birliği, beraberliği ve birlikte yaşama arzusunun tarihe not düşüleceğini ve bu sayede siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesinin yanı sıra hukuki iş birliğinin de güçleneceğini ifade etti. Akarca; karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yoluyla adalet alanında oluşturulacak olan sinerjinin tüm Türk dünyası için de itici bir güç olacağına değinerek gerçekleştirilen ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Başkanlar Kurulu Salonu'nda gerçekleştirilen kabulde; Yargıtay'ın yapısı, işleyişi ve reform çalışmaları hakkında bilgilendirme ve sunum yapılmasının ardından heyete hediye takdiminde bulunuldu. Kabulde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyup Yeşil, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Rıdvan Gündoğdu ve Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım da yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmet Akarca Kırgızistan Azerbaycan Özbekistan Kazakistan Yargıtay Türkiye Kıbrıs Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title