Haberler

Smdk Genel Kurul Toplantısı

SMDK Başkanı Carba'nın halefi Hadi el Bahra oldu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'daki Genel Kurul toplantısında Hadi el-Bahra, 62 oyla başkanlığa seçildi.

Suriye'deki iç savaşa çözüm bulmak amacıyla yapılan Cenevre görüşmelerinde Suriye muhalefetinin başmüzakereciliğini yapan Bahra, 41 oy alan rakibi Muvaffak Neyrubiye'yi 21 oy farkla geride bırakarak Ahmed el-Carba'nın halefi oldu. Adaylardan Velid el-Umri'nin ise sadece 3 oy aldığı belirtildi.

SMDK Başkan Yardımcılığına Abdulhakim Beşşar'ın 69 oy alarak seçildiği, diğer iki yardımcının ise ikinci turda belirleneceği bildirildi. İkinci turda başkan yardımcılığı için Salim el-Maslat, Muhammed Kaddah, Negam el-Kadiri ve Nura el-Emir yarışacak.

SMDK Genel Sekreterliği seçimleri ise Halid Hoca ve Nasır el-Hariri isimli adayların yüzde 50'den fazla oy alamaması nedeniyle ertelendi.

SMDK Hukuk Komitesi Başkanı Heysem el-Malih, SMDK siyasi heyetinin seçimini öğlen yapılacak ikinci tura erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

İstanbul Cenevre Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title