Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı Kabul Etti

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı kabul etti. Kabulde, sporun önemi ve gençlerin uluslararası müsabakalara katılımı konuları ele alındı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bazı temaslar için Lefkoşa'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı ofisinde gerçekleşen kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'a Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da eşlik etti.

Kabulde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'li gençlere sporda uygulanan ambargo ve engellemelerin bu çağa hiç yakışmadığını söyleyerek bunu görüştüğü tüm muhataplarına aktardığını bildirdi.

Kıbrıs Türk halkının, dayatma ve zulümlerle sunulan çözüm formüllerini kabul edeceğini zannedenlerin yanıldıklarını ifade eden Tatar, "Biz hiçbir zaman hakkımızın, hukukumuzun eşitliğimizin olmadığı bir çözüme asla razı olmayacağız. Dolayısıyla bunlar hep beyhude çabalardır." dedi.

Tatar, Kıbrıs Türk gençlerinin uluslararası müsabakalara Türkiye üzerinden katılması için çaba verdiklerini dile getirerek, Kıbrıslı Türklerin sporun çeşitli dallarında başarılı isimler çıkarttığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak da Türkiye'nin spor alanında KKTC'nin her zaman yanında olduğunu ve iki ülke arasında gençlikle ilgili faaliyetlerin artırılması gerektiğine dikkati çekerek, gençler için düzenlenen kültür ve spor gezilerinin iki toplumun kaynaşması açısından önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin spor ülkesi olma yönünde hızla ilerlediğini kaydeden Bak, spor tesislerine büyük yatırımlar yapan Türkiye'nin birçok uluslararası şampiyona ve müsabakaya da ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Osman Aşkın Bak Gençlik Kıbrıs Tatar Spor Politika Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title