Haberler

CHP'li Erdemir: "Ab One Mınute Kaldırmaz"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “AB, Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "AB, Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir. Türkiye'deki iç politika polemiklerine kurban edilemez. AB one minute kaldırmaz" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın 5 yıl aradan sonra Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştireceğini söyleyen Aykan Erdemir, son derece gergin bir ortamda AB ziyaretinin gerçekleştiğini belirtti. AP Parlamentosu Liberal Grup üyesinin Türkiye-AB müzakerelerinin durdurulabileceğini söylediğini belirten Erdemir, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e çağrıda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın daha yapıcı bir dil kullanması gerektiğinin altını çizen Erdemir, "Sayın Erdoğan, AB Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir. Türkiye'deki iç politika polemiklerine kurban edilemez. AB one minute kaldırmaz. Sayın Davutoğlu, 24. yasama dönemi boyunca AB Uyum Komisyonu çalışmalarımızda sizi göremedik. AB sürecine nasıl baktığınızı bizimle paylaşmanızı arzu ederiz. Sayın Çavuşoğlu, sizi de en kısa zamanda komisyonda bulunmaya ve bizlerle tanışmaya davet ediyoruz. Sizden bir beklentimiz var, yasama sürecinin AB müktesebatına uyumunu sağlamak için görüşülmekte olan yasa tasarılarının komisyona getirilmesi için çaba harcamanızı istiyoruz. AB uyum komisyonları pek çok diğer üye ülkelerde hep ana muhalefet partisi tarafından başkanlık edilen komisyonlardır, Türkiye'de böyle bir görüntü yok. Sayın Çavuşoğlu, AB'deki bu iyi örneklerden umarım esinlenir. Sayın TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kanun tasarılarının uyum komisyonuna uğramaması çok düşündürücüdür. Bu konularda olumlu adım atılması Brüksel ziyaretini daha olumlu kılacaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Aykan Erdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title