Haberler

Bülent Arınç, Skm Açılışını Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya’nın Beyşehir ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya'nın Beyşehir ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışını yaptı.

Konya'daki programının ardından Beyşehir ilçesine giden Bülent Arınç, öğle namazını kıldığı tarihi Eşrefoğlu Camii'ni ziyaret etti, namaz sonrasında cami imamı İsmail Efe'den ibadethane hakkında bilgiler aldı. Açılışını yapacağı AK Parti Beyşehir İlçe SKM önündeki alanı dolduran kalabalığa hitap eden Arınç, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, muhalefete yüklendi.

"Son günlerde özellikle bu seçimde AK Parti'yi başarısız kılmak için bugüne kadar başarılı olamadıkları her şeyi terk ettiler" diye konuşan Arınç, iktidarın mensuplarına ahlaksızca belden aşağı, terbiyesizce iftiralar atmaya, yalan söylemeye başladıklarını söyledi. Montaj kasetlerle kendilerinin farklı gösterilmeye çalışıldığını belirten Arınç, "Bunların hiçbirisine inanmayın, inanmıyorsunuz ki burada binlerce kardeşimiz var. Tek amaçları var, bizi bu seçimlerde başarısız kılmak, iftiralarla küçültmek; arkadan cumhurbaşkanı seçimi gelecek, siz seçeceksiniz cumhurbaşkanını onu da sizin sevdiğiniz birisi olmasın diye engel çıkartmak istiyorlar. Bunların yargıya intikal etmiş olan iftiraları araştırılır ama bir insan henüz hakkında dava bile açılmamış, meclis soruşturması bile istenmemiş bir başbakan hakkında ağız dolusu hakaretlerle seçim çalışması yapılmaz" dedi.

Suç işleyenlerin yargı önünde mutlaka hesabını vereceğini anlatan Arınç, ana muhalefet liderini de şu sözlerle eleştirdi: "Bakınız suç işleyenler yargı önünde hesabını verecekler, haksızlık yapanlar, yanlış yapanlar mutlaka bunun hesabını verecek, vermesi lazım. Bu milleti geriletmeye, tökezletmeye, bu hükümeti yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Biz yalanla, dolanla, iftirayla, hamdolsun güçsüz bir hükümet değiliz. Bakınız geçen günlerde Bursa'da Kılıçdaroğlu bir miting yaptı, ben de o günlerde yine Bursa'da çalışıyorum, bir saat konuştu, hesap tuttular arkadaşlar 55 dakikasında Başbakanımıza terbiye dışı, ahlak dışı hakaretler savurdu. Tekrarlamak istemiyorum, bir ana muhalefet lideri, bir siyasetçi, hakkında sadece montaj bir teybi kaseti bulunan bir insan hakkında, ağzını doldura doldura hakaret eder mi, yakışır mı, sen yarın iktidara geleceksen, ana muhalefet partisiysen, bir siyasetçinin ağzında bir hükümet başına, Başbakana karşı böyle yanlış, böyle terbiye dışı şeyler söylenir mi? Bir konuşmanın yüzde 95'ini, insan çocukların bile ağzına almayacağı, kötü insanların bile kullanmaktan imtina edeceği şeyleri söyler mi? Bu ne kadar düşük bir siyasettir, ne kadar çirkin bir siyasettir. Biz buna onların diliyle bile cevap vermeyiz, onların söylediklerini tekrar etmekten utanırız, haya duyarız, bunu yapmayacağız. Bu yüzden bir ülkenin en büyük talihsizliği böyle bir ana muhalefet partisinin oluşudur. 64 yıldır niye iktidara gelmediklerinin sebebi de budur. Milletin değerlerine hakaret eden insanların, yüzde 50 oyla başbakan olmuş bir insana hakaret etmeyi siyaset zanneden gafillerin bundan sonra da iktidara gelmesi mümkün değildir."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a konuşmasının ardından Beyşehir Kadın Kolları Başkanı Semra Acır tarafından çiçek verildi. AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ise Arınç'a Beyşehir Gölü'nü yansıtan tablo hediye etti.

Arınç ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

Arınç'ın Beyşehir'deki mitingine AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış, Gülay Samancı, Harun Tüfekçi, Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Belediye Başkan Adayı Murat Özaltun ve partililer ile vatandaşlar katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç daha sonra Seydişehir ilçesine hareket etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Beyşehir Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title