Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Kocaeli'de

Arınç, İzmit'te partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı: (2) (TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga) Dün akşam yaşanan olay bile hükümetimizin ne kadar güçlü ve haklı olduğunu ama muhalefetin ne kadar sahte ve ne kadar yapay gülücüklerle veya mesajlarla yola devam ettiğini gösteriyor" "CHP üç büyükşehir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilgili,"Dün akşam yaşanan olay bile hükümetimizin ne kadar güçlü ve haklı olduğunu ama muhalefetin ne kadar sahte ve ne kadar yapay gülücüklerle veya mesajlarla yola devam ettiğini gösteriyor" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Arınç, bu seçimin önemini bilenlerin seçim öncesinde AK Parti'yi hedef alarak, bir karalama kampanyasına girmiş olabileceklerini belirterek, vatandaşların endişe duymamasını ve kendilerine güvenmeye devam etmesini istedi.

"Allahın izniyle yanlış yapan varsa ayıklanacak. Biz dosdoğru milyonlarca insan aynı hedefe doğru birlikte ilerleyeceğiz" diyen Arınç, şunları söyledi:

"Bakınız dün akşam yaşanan olay bile hükümetimizin ne kadar güçlü ve haklı olduğunu ama muhalefetin ne kadar sahte ve ne kadar yapay gülücüklerle veya mesajlarla yola devam ettiğini gösteriyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Kanun teklifinde bazı değişiklikler yapılması istendi. Bakınız bütün bunları yapanlar günlerden beri anayasaya aykırılıktan bahsediyorlar, yargıya el uzatıldığından bahsediyorlar, işte yolsuzlukların üzerinin örtüldüğünden bahsediyorlar ve bu kanun çıkarsa da kabul etmeyeceklerini söylüyorlar. Her toplantıda kavga var. Hatta burunlardan kan bile gelebiliyorlar. Çıkan bütün muhalefet parti üyeleri ağız dolusu hakaret ediyorlar. 'Hırsız' diye bağırıyorlar, HSYK ile hiç ilgisi olmayacak şekilde menfi propaganda yapıyorlar. AK Parti bütün gücüyle dayandı hiç fire vermeden sabaha karşı oylama yapıldı. AK Parti'den 220 civarında kabul oyu verildi. Tüm muhalefet yani CHP'si MHP'si, BDP'si, bağımsızları topladınız 28 kişi 'hayır' oyu verdi. Bu insanlarla alay etmek bu insanlara yapay bazı tehlikeler gösterip AK Parti'den soğutma oyununu ortaya koyuyor. Neden biliyor musunuz? Madem bu kadar önemli madem bu kadar ciddi, 'kesinlikle bu teklifi geçirmeyiz' diye bağırıyorsunuz da 3 muhalefeti topladığınızda oyunuz 228 yapıyor, sizin verdiğiniz hayır oyu ise sadece 28. Yani yüzde 10 hayır oyu verdiniz Yüzde 90'ınız ortada yoktunuz.

'Evet' diyenlerin hepsi orada hayır diyeceklerin sadece onda biri orada. Böyle muhalefet olmaz. Bütün gensoruları verip, arkadan 10 kişinin bile 'hayır' demediği bir komedi oynanıyor TBMM'de. Bunun sahibi de muhalefet partileri. Karşımızda ciddi bir muhalefet göremediğimiz için konuşulanların hepsi sahte olduğu için yapmacık gürültülerle Meclis'in itibarını zedeledikleri için bu muhalefetin milletimize şikayet etme noktasındayız. Biz doğru bildiğimizin arkasındayız. Onlar doğru bildiklerinin arkasında değiller. Her şeyleri yapma, yapmacık."

Bülent Arınç, AK Parti hükümetlerinin 11 yılda çok büyük hizmetler yaptığını, eğitim sistemin çok güçlü hale geldiğini, sağlıkta müthiş hizmetleri hayata geçirdiğini, ulaşımda, enerjide çok önemli projeleri sunduklarını, bu hizmetleri gören milletin AK Parti'nin arkasından hiçbir zaman ayrılmadığını vurguladı.

"64 yıldan beri bu millet CHP'yi tek başına iktidara getirmedi"

Başbakan Yardımcısı Arınç, mahalli seçimlerin ne kadar önemli olduğunu muhale AK Parti'den daha iyi bildiğini dile getirdi.

CHP'nin bu seçimlerde çıkardığı adaylara dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Arınç, sözlerini şöyle sürdü:

"Sırf AK Parti'ye karşı güçlü olsunlar ve her kesimden oy toplayabilsinler diye hiç olmadık bir şey yapıyor CHP. CHP, Atatürk'ün kurduğu bir parti olarak söyleniyor, onlar tarafından ama unutmayın CHP tek partili dönemin partisidir. 1950'den bu yana aradan 64 yıl geçti CHP tek başına iktidar yüzü görmedi. 64 yıldan beri bu millet CHP'yi tek başına iktidara getirmedi. Bu parti 1995 yılında ben Meclis'e girdim, yüzde 10,5 oyla barajı aşabildi. O da yarım oy. 99'a geldik CHP Meclis dışında kaldı. Yüzde 8,5 zor alabildi. 2002'de parlementoya girdi ve devam ediyor ama iktidar yok, iktidar ortaklığı bile yok ve kendi genel başkanları düzeyinde de dönüşüm yaşadılar. Bu kemalist Cumhuriyet Halk Partisi, bu ulusalcı Cumhuriyet Halk Partisi kendisini yumuşatarak sosyal demokrat olarak gösteren bir parti üç büyükşehir de hangi adayları gösterdi biliyor musunuz? Ankara'da MHP'nin eski belediye başka adayı Mansur Yavaş'ı, İzmir'de bütün milletvekillerinin 'istemiyoruz bu adamı, bu adam CHP'li bile değildir' dediğini aday gösterdi, İstanbul'da kendi içinde aday çıkaramadı bir zamanlar yolsuzluk iddialarıyla partiden attıkları, sonradan da yolsuzluk dosyalarıyla poz verdikleri insanı çıkardı. Sadece onu değil, onun gösterdiklerini de aday göstermekle oy alabileceğini düşündü. Yetmedi, Hatay gibi bir yerde CHP'nin çok güçlü olduğunun bilindiği bir yerde AK Parti'nin bugünkü belediye başkanını partisine transfer etti. AK Parti'nin belediye başkanını Hatay'da CHP'nin belediye başka adayı yaptı."

-"AK Parti'nin, MHP'nin eskisiyle yola çıkan parti"

Balıkesir'e gidin başka bir şey göreceksiniz, orta Anadolu'ya gidin başka bir şey göreceksiniz, Doğu'da Güneydoğu'da zaten yoklar. Saymaya gerek yok. Karadeniz'de Akdeniz'de de aynı dönüşümü göreceksiniz" diyen Arınç, şunları kaydetti

"Şimdi bu tür adaylarla, AK Parti'nin eskisiyle, MHP'nin eskisiyle yola çıkan ve halktan daha çok oy toplayacağını zanneden partiye birkaç açıdan bakılabilir. Yani sizin kendi içinizde partinizin ilkelerini geçmişten bu yana benimseyen bir aday bulamadığınız için mi bunları aday yapıyorsunuz yoksa sizin mevcut adaylarınıza millet destek vermiyor mu? Gözüne bile görünmek istemiyor bu yüzden mi bunları aday göstermeye mecbur kaldınız? Yoksa siz artık yeni CHP diyerek, eski kimliğinizi inkar edip yeni bir yola mı girmek istiyorsunuz."

Bülent Arınç, daha sonra AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Nevzat Doğan'ı tebrik etti. Toplantıya, eski bakanlar Nihat Ergün ve Osman Pepe ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve partililer katıldı.

- Kocaeli

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title