Haberler

AFAD Başkanı Oktay Memiş, Adıyaman'da 41 Bin Kalıcı Deprem Konutunun İnşasını Tamamlamayı Hedefliyor

Güncelleme:

AFAD Başkanı Oktay Memiş, Adıyaman'da yapılan incelemelerin ardından yıl sonuna kadar 41 bin kalıcı deprem konutunun inşasını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Memiş, Gazze'ye yönelik yapılan insani yardımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Afad Başkanı Memiş: "Yıl sonuna kadar 41 bin konutun inşasını tamamlamayı hedefliyoruz"

Afad Başkanı Oktay Memiş, Adıyaman'da incelemelerde bulundu

Afad Başkanı Memiş: " Gazze'ye yönelik insani yardımlarımız devam ediyor"

ADIYAMAN - AFAD Başkanı Oktay Memiş, Adıyaman'da yaptığı incelemelerin ardından yıl sonuna kadar 41 bin kalıcı deprem konutunun inşasını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Memiş, Gazze'ye yönelik yapılan insani yardımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bir takım incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Adıyaman'a gelen AFAD Başkanı Oktay Memiş, ilk olarak Adıyaman Valiliğine geçerek Vali Osman Varol'dan ilin durumu ve deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. AFAD Başkanı Oktay Memiş, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile beraberindeki ilgili kurumların yetkilileri, İndere (Zey) Köyü kalıcı köy evlerini ziyaret ederek son durum ile ilgili de incelemelerde bulundu.

Yıl sonuna kadar 41 bin konutun inşası tamamlanacak

AFAD Başkanı Oktay Memiş, köy evleriyle ilgili firma yetkililerinden aldığı bilgiler sonrası köy evleri inşaatını gezdi. Başkan Memiş ile beraberindeki heyet daha sonra İndire bölgesine geçerek buradaki kalıcı deprem konutlarında inceleme yaptı. İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Oktay Memiş, yılsonuna kadar Adıyaman'da 41 bin konutun inşasını tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. AFAD Başkanı Oktay Memiş, "Geçtiğimiz hafta yine bu bölgedeydik, bugün memnuniyetle görüyoruz ki bazı blokların tamamıyla çatısına varana kadar inşaatı bitme aşamasına gelmiş. Yılsonuna kadar Adıyaman'da inşallah bine yakın konut hak sahiplerine teslim edilecek. Toplamdaysa yaklaşık 41 bin konutunun inşasını tamamlanması hedefleniyor" dedi.

"Gazze'ye yönelik insani yardımlarımız devam ediyor"

İsrail'in saldırıları altında olan Gazze'ye yönelik insani yardımlara devam ettiklerini de belirten Başkan Oktay Memiş, "AFAD olarak tıpkı deprem bölgesinde olduğu gibi uluslararası insani yardımların organizasyonu, koordinasyonu ve ulaştırılmasından sorumlu bir kamu kuruluşuyuz. Bu noktada Afganistan'dayız, Libya'dayız, bütün gönül coğrafyamızdaki insanlarımızın yanındayız. Onların zor zamanlarında onların karşılaşmış oldukları afetlerde AFAD, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsilen Türk Kızılay'ımızla beraber, diğer sivil toplum kuruluşlarımızla beraber her zaman onların yanında ve onların emrindeyiz. Aynı şekilde Gazze'de yaşanan bu insanlık dramı için de büyük bir çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine göndermiş olduğumuz 10 uçak dolusu insani yardım malzemesiyle birlikte dün ulaşan bir sivil gemimizdeki insani yardımları El-Ariş'teki Mısır Kızılay'ı depolarını bizzat gördük orayı bir lojistik merkez olarak planladık. O planlama çerçevesinde insani yardımlarımız düzenli bir şekilde inşallah devam edecek. Refah Sınır Kapısından da tırların içeriye girdiğini biliyoruz. Mısır Kızılay'ının ve Mısır Hükumetinin gözetimi altında bizim göndermiş olduğumuz insani yardımlarında Gazze'ye ulaştığını biliyoruz. Bununla birlikte bunu yeterli görmüyoruz. Yani günde en az 400 tır insani yardım malzemesinin Gazze'ye ulaşması gerekirken 20-30 tır insani yardım malzemesi ancak girebiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adıyaman Deprem Gazze AFAD İnşaat Genel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title