Haberler

PKK Kamplarına Operasyon: 15 Ölü

K. Irak'tan Türkiye'ye Sızmaya Çalışan Teröristlerin Bulunduğu Avaşin-Basyan Bölgesindeki Kamplar Topçu Ateşi ve Uçaklarla Vuruldu. Çatışmaların Sürdüğü, 15 PKK'lının Öldürüldüğü Açıklandı.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızmaya çalışan teröristlerin bulunduğu Avaşin-Basyan bölgesindeki kamplar topçu ateşi ve uçaklarla vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı çatışmaların sürdüğünü, 15 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN SON FOTOĞRAFLAR

GENELKURMAY Başkanlığı, dün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Kuzey Irak’taki PKK kamplarının karadan topçu ateşiyle, havadan da uçaklarla vurulduğunu, 15 teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde de bir grup terörisin tespit edilmesi üzerine büyük bir operasyon başlatıldı. Çatışmalar sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında şöyle denildi:

Irak’ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen ve Türkiye’ye karşı eylem hazırlığında olup sınırdan sızmaya çalışan bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu, 27 Mart 2008 günü, karadan konuşlu uzun menzilli silahlar ile ateş altına alınmıştır. Faaliyet sonrasında yapılan inceleme ve değerlendirmelerden, açılan ateş sonucu 15 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

Ayrıca, aynı bölgedeki bazı hedefler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar tarafından, 28 Mart 2008 tarihinde tam isabetle vurulmuştur. Bu hava taarruzu sonucu tesirsiz hale getirilen terörist sayısı tam olarak tespit edilememiştir.

İcra edilen görevlerde terör örgütüne ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedeflere taarruz edilmiş; sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.

Irak’ın kuzeyi terörist faaliyetler açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye’ye yönelecek her tehdidin, tespit edildiği yer ve zamanda bertaraf edilmesi esas alınacaktır.

BESTLER DERELER’DE BÜYÜK ÇATIŞMA

Bu arada DHA’nın haberine göre, Irak sınırında keşif uçuşu yapmayı sürdüren Heron (Kartal) adlı insansız hava aracı, önceki gün saat 17.00’de, Şırnak’ın Bestler Dereler Bölgesi’nde kalabalık bir terörist grubu tespit etti. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlu ’Meteler’ adlı Jandarma Özel Harekát Taburu’ndaki timleri taşıyan 4 Sikorsky helikopteri derhal bölgeye hareket etti. Hemen ardından 4 Kobra ve Süper Kobra helikopteri de havalandı. Bölgeye indirilen subay, astsubay ve uzman çavuş gibi rütbeli personelden oluşan timler, derin vadilerin arasındaki mağaralarda bulunan teröristlere ’Teslim ol’ çağrısı yaptı. Ancak teröristler bu çağrıya ateş ederek karşılık verdi. Bunun üzerine önce Kobra tipi helikopterler kalabalık terörist grubunun bulunduğu mağaralara ve çevresine bomba yağdırdı. Özel eğitimli timler de uzun namlulu tüfeklerle ve havan mermileriyle bölgeyi ateş altına aldı. Çatışmalar sürerken, bölgeye en yakın birliklerden çok sayıda komando ve korucular sevk edildi. Teröristlerin ağır kayıp verdikleri belirtilirken, ayrıntılı açıklama henüz yapılmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title